HomeHL-9Ο Τραμπ δεν είπε λέξη στο διάγγελμά του για την παραπομπή του

Ο Τραμπ δεν είπε λέξη στο διάγγελμά του για την παραπομπή του

"Οι υποστηρικτές μου δεν θα υποστήριζαν τη βία"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε λέξη δεν χρησιμοποίησε στο τελευταίο του διάγγελμα ο Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απόφαση παραπομπής του.

Λίγο μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που τον παραπέμπουν σε δίκη στην Γερουσία, ο απερχόμενος πρόεδρος έδωσε στην δημοσιότητα το διάγγελμά του, στο οποίο δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στην παραπομπή του, αλλά ασχολείται κυρίως με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, αλλά και την «ομαλή μετάβαση εξουσίας».

Και πάλι δεν ανέφερε το όνομα του Μπάιντεν, ενώ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, λέγοντας πως αυτοί που χρησιμοποίησαν βία δεν ήταν οπαδοί του.
«Αυτού του είδους η βία είναι ενάντια στα πιστεύω μου και όσα το κίνημά μας υποστηρίζει. Αριστερός ή δεξιός, δημοκράτης ή ρεπουμπλικάνος, δεν επιτρέπετε τέτοια συμπεριφορά» αναφέρει αρχικά στο βίντεο, αρνούμενος να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Τραμπ: Οι υποστηρικτές μου δεν θα υποστήριζαν τη βία

«Κανένας πραγματικός υποστηρικτής μου δεν θα διέπραττε πολιτική βία. Κανένας δικός μου υποστηρικτής δεν θα έδειχνε ασέβεια στον Νόμο και την αμερικανική σημαία. Κανένας δικός μου υποστηρικτής δεν θα απειλούσε ή θα πρόσβαλε άλλους Αμερικανούς. Αν κάνετε τέτοιου είδους πράγματα, δεν υποστηρίζεται το κίνημά μας -του επιτίθεστε. Και επιτίθεστε στην χώρα μας. Δεν μπορώ να το επιτρέψω», συνέχισε ο Τραμπ.

Ακόμη, στο διάγγελμά του έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου επίθεση» στον ελεύθερο λόγο, αναφερόμενος για τον αποκλεισμό που έχει δεχτεί από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο διάστημα.

Μίλησε μάλιστα και για τις υποψίες για υποστηρικτές του που σχεδιάζουν να κάνουν νέα έφοδο την ημέρα ορκωμοσίας του Τραμπ, τόνισε πως θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι της Εθνοφρουράς για να γίνει η διαδικασία ομαλά και χωρίς παρατράγουδα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση