HomeUncategorizedΠαρεμβάσεων συνέχεια για τους εποχικά εργαζόμενους

Παρεμβάσεων συνέχεια για τους εποχικά εργαζόμενους

Τι ζητάει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων κ Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων κ Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών για ένταξη στο πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης των εποχιακά εργαζομένων οι οποίοι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν έχουν στηριχθεί χωρίς ούτε ένα ευρώ.

Η παρέμβαση που έγινε με την επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και  Ρόδου τόσο στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ όσο και στα αντίστοιχα Υπουργεία δεν έχει βρει προς το παρόν ανταπόκριση.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική αφού μέσα από το νομοσχέδιο που συζητείτε σήμερα για τον ΑΣΕΠ έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση που αφορά την ποσόστωση του 25% πού αφήνει εκτός επιδόματος ανεργίας χιλιάδες εποχικούς εργαζομένους όπως  π.χ στο αεροδρόμιο, στα rent a car  κτλ.

Οι παρεμβάσεις μας όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού φροντίσαμε να ενημερώσουμε τον δημοσιογράφο κ. Χατζηνικολάου πριν την συνέντευξη με τον Πρωθυπουργό για το μείζον πρόβλημα της εξαίρεσης από την επιδότηση ανεργίας χιλιάδων εποχικά εργαζόμενων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηνικολάου έθεσε στον Πρωθυπουργό το σχετικό ερώτημα και  δεσμεύτηκε για την επιδότηση και στήριξης τους .

Καλούμε λοιπόν σήμερα τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να ψηφίσει στην βουλή  την σχετική τροπολογία για την ποσόστωση του 25 % ενώ παράλληλα να εντάξει όλους τους νέους και εποχικά εργαζόμενους στο ευνοϊκό μέτρο των 50 ενσήμων.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων κ Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις και προς άλλους φορείς όπως οι Δήμοι έτσι ώστε να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση