HomeΚΡΗΤΗΚοτόπουλο στην «φάκα» για τον… Σήφη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κοτόπουλο στην «φάκα» για τον… Σήφη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο κοτόπουλα στην… φάκα βρίσκονται από σήμερα το πρωί στη λίμνη Ποταμών, ειδική παραγγελία για τον Σήφη τον κροκόδειλο που ζει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Το cretapost από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο χώρο και παρακολούθησε τους επιστήμονες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς που επόπτευσαν την περιοχή της λίμνης και έστησαν παράλληλα δύο παγίδες για να πιάσουν τον κροκόδειλο.

FAKA FAKA1

Η φασαρία τον… έδιωξε προς στιγμήν

Σήμερα ο κροκόδειλος δεν έκανε καμία εμφάνιση στη λίμνη των Ποταμών κι αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα λογικό καθώς υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία της τοποθέτησης των παγίδων, όπως έγραψε νωρίτερα το cretapost(δείτε εδώ).

FAKA MAMAGAKHS

«Έχει φύγει από αυτό το σημείο ο κροκόδειλος και είναι λογικό. Υπάρχει φασαρία βασικά γι’ αυτό και δεν έχει εμφανιστεί. Πρέπει να φύγουμε όλοι από εδώ, τώρα που στήσαμε τις παγίδες, να ακούσει ησυχία ώστε να ξαναέρθει. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Βάλαμε την παγίδα, θα την αφήσουμε και θα περιμένουμε. Τώρα με τόση φασαρία και τόσο κόσμο δεν γίνεται δουλειά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

FAKA2 FAKA3 FAKA4

Δύο παγίδες με κοτόπουλα

Στη 1 το πρωί, οι εμπλεκόμενοι φορείς και πλήθος επιστημόνων βρέθηκαν στη λίμνη των Ποταμών στο Ρέθυμνο και τοποθέτησαν δύο παγίδες με κοτόπουλα στο βορινό και ανατολικό τμήμα της λίμνης.

FAKA LYMPERAKHS

«Βρεθήκαμε εδώ πέρα με όλους τους εμπλεκόμενους, την ΕΜΑΚ, το Δασαρχείο, τον ΟΑΚ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στήσαμε μία παγίδα που πιστεύουμε ότι θα πιαστεί ο κροκόδειλος μιας που φαίνεται ότι εδώ λιάζεται το πρωί. Βάλαμε και τη δεύτερη και τώρα περιμένουμε. Βάλαμε ένα κοτόπουλο για δόλωμα, έγινε το καμουφλάζ για να μην δει το ζώο ένα εντελώς ξένο στο χώρο του», επεσήμανε ο ερπετολόγος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πέτρος Λυμπεράκης ενώ παράλληλα τόνισε πως πρώτα θα πιάσουν τον πρώτο και στη συνέχεια θα βρούνε τον δεύτερο, εφόσον αυτός υπάρχει.

FAKA6 FAKA7 FAKA8

«Θέλουμε να μείνει στην περιοχή»

Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μέλλον το κροκόδειλου εφόσον και πιαστεί. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Αττικό Πάρκο αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ που δείχνει έντονο ενδιαφέρον να τον κρατήσει.

Ωστόσο, φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο cretapostθέλουν ο κροκόδειλος να παραμείνει στη λίμνη των Ποταμών.

«Μετά το πρώτο σοκ και την έκπληξη από την ύπαρξη αυτού του άγριου ζώου εδώ, κατά την άποψή μας, κι αν οι επιστήμονες συμφωνούν, εμείς θα θέλαμε ο κροκόδειλος να παραμείνει στην περιοχή. Επαναλαμβάνω όμως, εφόσον είναι ασφαλές τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Αυτό μπορούν να μας το πουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές. Θεωρώ όμως ότι εφόσον το ζώο κατάφερε κι επιβίωσε μόνο του στις συνθήκες της λίμνης εδώ, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, θα είναι καλό να παραμείνει στην περιοχή και για ερευνητικούς λόγους», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή.

FAKA LIONH

Την ίδια ώρα, ο ερπετολόγος κ. Λυμπεράκης δήλωσε για το θέμα ότι «αυτό σίγουρα θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι  αν κι εγώ είμαι πολύ αρνητικός σ’ αυτή την ιδέα. Γιατί και ο δήμαρχος μετά του Αποκόρωνα είναι να πάω π.χ. δύο ιπποπόταμους στη λίμνη Κουρνά και μετά πώς θα σταματήσει αυτό. Δεν γίνεται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση