HomeΥΓΕΙΑΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται μέσα στα νοσοκομεία και όχι στα Κέντρα Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται μέσα στα νοσοκομεία και όχι στα Κέντρα Υγείας

Tι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων επικαλείται μηνύματα που έχουν λαβει ηλικιωμένοι πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία – Ρωτάει γιατί δεν ετοιμάστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα
Επικίνδυνες αλλαγές στη λειτουργία των εμβολιαστικων κέντρων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, επικαλούμενη μηνύματα που έλαβαν άτομα ηλικίας άνω των 85 χρόνων για τον εμβολιασμό τους, οι εμβολιασμοί θα γίνονται μέσα στα νοσοκομεία και όχι στα Κέντρα Υγείας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας κατά την παρουσίαση της εμβολιαστικ εκστρατείας και των 1.018 εμβολιαστικων κέντρων της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο, αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. Επίσης, στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων, που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επικαλείται, δε, μηνύματα (sms) που έχουν λαβει ηλικιωμένοι πολίτες να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση των νοσοκομείων και των εργαζομένων γι’ αυτήν την εξέλιξη, ενώ θέτει και μια άλλη κρίσιμη παράμετρο, την έκθεση σε κίνδυνο των 85χρονων και των συνοδών τους με τον εμβολιασμό μέσα σε νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης. προσωπικό.

«Είναι τουλάχιστον ακατανόητο. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού. Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως έχουν ανακοινώσει;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση