HomeHL-9Σήμερα απολογείται ο 58χρονος που επιτέθηκε σε γυναίκα – Συγκλονιστική η περιγραφή του θύματος

Σήμερα απολογείται ο 58χρονος που επιτέθηκε σε γυναίκα – Συγκλονιστική η περιγραφή του θύματος

Αρνείται τις κατηγορίες ο κατηγορούμενος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 58χρονος άνδρας που επιτέθηκε σε γυναίκα την ώρα που περπατούσε σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο φράγμα Αποσελέμη, ανήμερα των Θεοφανείων.

Ο 58χρονος που πέρασε χθες το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου και βρίσκεται αντιμέτωπος με διώξεις αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αναμένεται να απολογηθεί τελικά σήμερα ώστε να οριστεί διερμηνέας.

Συγκλονιστική η περιγραφή της 59χρονης Ηρακλειώτισσας

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η περιγραφή της 59χρονης Ηρακλειώτισσας για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην παραλίμνια διαδρομή του φράγματος Αποσελέμη.

Τη μία στιγμή απολάμβανε τον ήλιο, τον καθαρό αέρα και τη γαλήνη του τοπίου και την άλλη πάλευε με όλες τις δυνάμεις για να γλιτώσει από τα χέρια του άνδρα που την χτυπούσε για να τη βιάσει, όπως προκύπτει από τη δικογραφία και τα όσα καταθέτει η παθούσα.

 Η 59χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε επέμβαση στο χέρι λόγω του τραυματισμού που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 58χρονος

Ο 58 χρονος Ρουμάνος, αρνείται ότι ήθελε να τη βιάσει, αρνείται ότι τη χτύπησε με μπουνιές. Υποστηρίζει, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ότι την χαστούκισε επειδή τον κοίταξε και τον σχολίασε υποτιμητικά. Επιπλέον προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είχε πιει δύο μπουκάλια κρασί και ήταν σε κατάσταση μέθης.  «Με χτύπησε με μπουνιές…»

Η 59χρονη καταθέτει ότι έφθασε στην περιοχή του Σφεντυλίου γύρω στις 3.15 το μεσημέρι. Είχε φορέσει τα αθλητικά της και βγήκε περίπατο να ξεσκάσει. Στη διαδρομή την προσπέρασε σε απόσταση ενός μέτρου ένας άνδρας που οδηγούσε ένα μαύρο ποδήλατο στο οποίο είχε προσαρμόσει ένα μεταλλικό μαύρο καλάθι με αναψυκτικά.

Και ο άνδρας αυτός κινούνταν στην ίδια πορεία με εκείνη, προς Σφεντύλι.  Όταν πια έφθασε στο βυθισμένο χωριό, τράβηξε κάποιες φωτογραφίες από το τοπίο και έπειτα από πέντε λεπτά ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής. Είχε διανύσει περί τα 300 μέτρα όταν ένιωσε ξαφνικά κάποιον να της τραβάει το δεξί χέρι και να της αλλάζει πορεία, τη γύρισε δηλαδή προς εκείνον.

Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει βοήθεια και να αντιστέκεται, όμως είδε ότι στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα μαχαίρι τύπου σουγιά με ξύλινη χειρολαβή.  «Μου είπε σε σπαστά ελληνικά: “πάμε λίγο παρακάτω, δεν θα είναι για πολύ”. Το επανέλαβε δύο φορές, χωρίς να πει κάτι άλλο», αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ .

Κατά την προσπάθεια της  να ξεφύγει από αυτόν και κοιτάζοντάς τον, διαπίστωσε  με απόλυτη βεβαιότητα, όπως καταθέτει,  ότι ήταν ο άνδρας που την  είχε προσπεράσει με το ποδήλατο.

Η γυναίκα συνέχισε να αντιστέκεται. «Με χτύπησε με γροθιά στη δεξιά πλευρά του προσώπου μου και στη μύτη. Με έριξε κάτω, με χτύπησε με γροθιά στον αριστερό ώμο, ενώ συνέχισε να κρατάει το μαχαίρι. Πέφτοντας κάτω, μου έφυγε το κινητό και έπεσε στο έδαφος. Αυτός τότε το άρπαξε και το πέταξε μέσα στο νερό ενώ συνέχισε να μου επιτίθεται.

Με άρπαξε εκ νέου από το αριστερό μου χέρι και μου λύγισε με δύναμη τον καρπό με αποτέλεσμα να αισθανθώ έντονο πόνο. Όλη αυτή την ώρα εγώ συνέχιζα να καλώ σε βοήθεια, αλλά δεν ήταν κανείς στο σημείο.  Στην προσπάθειά του να έρθει πάνω μου, μάζεψα τα πόδια μου και με δύναμη τον χτύπησα στο πρόσωπο. Του έφυγε το μαχαίρι και κοίταξε να το βρει.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή εγώ μπόρεσα να σηκωθώ και άρχισα να τρέχω προς το χωριό μου, καλώντας βοήθεια».

Ο δράστης της επίθεσης δεν την ακολούθησε αλλά έφυγε με τα πόδια με κατεύθυνση προς Σφεντύλι, περιγράφει η 59χρονη, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πηγές.

Το χρονικό της επίθεσης

Tο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου όταν μια 59χρονη γυναίκα πήγε για μεσημεριανή βόλτα σε περιοχή κοντά στο φράγμα Αποσελέμη.

Κάποια στιγμή ο 58χρονος της επιτέθηκε χτυπώντας την στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να τραυματιστεί στο χέρι. Αφού κατάφερε να ξεφύγει η 59χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί έχοντας την περιγραφή του από το θύμα, αναζήτησαν στοιχεία από τη γύρω περιοχή και κατάφεραν να φτάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην ταυτότητα του.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή των Γουβών και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου όπου αναγνωρίστηκε από το θύμα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση