HomeHL-WorldΑναστασιάδης σε Λουτ: Ετοιμος να συμμετάσχει σε Πενταμερή για το Κυπριακό

Αναστασιάδης σε Λουτ: Ετοιμος να συμμετάσχει σε Πενταμερή για το Κυπριακό

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ετοιμος να συμμετάσχει σε μια Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Τζέιν Χολ Λούτ.

Σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να προσέλθει σε Πενταμερή, αν αυτή συγκληθεί από τον κ. Γκουτέρες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, με την οποία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς από τον ΓΓ των ΗΕ. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητα του για να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή μέσα στα πλαίσια της επιστολής του ΓΓ των ΗΕ, ημερομηνίας 26 Οκτωβρίου 2020».

Αναστασιάδης: Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο την Πέμπτη

Εξέφρασε, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επίσης, την προσδοκία πως η άτυπη πενταμερής θα οδηγήσει σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Περαιτέρω, ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη σημασία προώθησης ουσιαστικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ως και η σχετική παράκληση του ΓΓ, τα οποία θα δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα και τις προοπτικές για επίτευξη του στόχου επίλυσης του Κυπριακού.

Σημειώνεται ότι η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη για την πρόθεση του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει την άτυπη πενταμερή εντός Φεβρουαρίου 2021.

«Θα ήθελα, επίσης, να σας ενημερώσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, για να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τη συνάντηση του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κούσιου

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση