HomeHL1-WorldΙνδονησία: Το αεροπλάνο πιθανώς διαλύθηκε μόλις χτύπησε στη θάλασσα

Ινδονησία: Το αεροπλάνο πιθανώς διαλύθηκε μόλις χτύπησε στη θάλασσα

Αυτό δείχνει η διασπορά των συντριμμιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αεροπλάνο της Sriwijaya Air που έπεσε στην θάλασσα της Ιάβα με 62 επιβαίνοντες, πιθανώς διαλύθηκε την στιγμή που χτύπησε στην επιφάνεια της θάλασσας, με βάση τα συντρίμμια που βρέθηκαν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ερευνητή της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών της Ινδονησίας (KNKT).

«Δεν ξέρουμε με σιγουριά, αλλά εάν κοιτάξουμε τα συντρίμμια, είναι διάσπαρτα σε μια όχι και τόσο μεγάλη περιοχή» ανέφερε ο Νουρκάχιο Ουτόμο σήμερα. «Ίσως έσπασε όταν χτύπησε στην θάλασσα γιατί εάν είχε εκραγεί στον αέρα, θα συντρίμμια θα είχαν διανεμηθεί ευρύτερα» πρόσθεσε.

Επιθεωρητές εξετάζουν συντρίμμια το αεροπλάνου

Η σοκαριστική αυτή αποκάλυψη έρχεται καθώς αποκαλύφθηκαν τα θλιβερά, τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι επιβάτες του Ινδονησιακού αεροσκάφους, που συνετρίβη στην θάλασσα, με τους διασώστες να έχουν εντοπίσει τα δύο μαύρα κουτιά.

Η πτήση 182 της Sriwijaya Air απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Soekarno-Hatta για πτήση 90 λεπτών πάνω από τη Θάλασσα της Ιάβας μεταξύ Τζακάρτα και Ποφντιανάκ στο δυτικό Καλιμαντάν. Αλλά στις 2:40 μ.μ. – μόλις 4 λεπτά μετά την απογείωση – το Boeing B737-500 έπεσε σχεδόν 10.000 πόδια σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, με μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι άκουσαν δύο εκρήξεις.

Ο Σορτζάντο Τζαχζάντο, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας μεταφορών της Ινδονησίας, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν βρει τα δύο μαύρα κουτιά στη θάλασσα και οι δύτες προσπαθούν τώρα να τα ανακτήσουν, μαζί με μέλη σωμάτων και συντρίμμια του αεροπλάνου.

Τα τελευταία μηνύματα των επιβατών της μοιραίας πτήσης

Κι όλα αυτά, την ώρα που γίνονται γνωστά τα τελευταία μηνύματα επιβατών της πτήσης. Η Ρατίχ Γουιντάνια δημοσίευσε μια selfie με τα τρία της παιδιά να γελούν καθώς η οικογένεια επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο. Όπως έγραψε: «Αντίο οικογένεια. Πηγαίνουμε σπίτι τώρα». Το μήνυμα στάλθηκε λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. «Προσευχηθείτε για εμάς» πόσταρε ο αδερφός της Ιρφανσία Ριγιάντο στο Instagram με μια φωτογραφία της οικογένειας και πρόσθεσε πως η οικογένειά του αρχικά σχεδίαζε να πάρει άλλη πτήση, αλλά άλλαξε την τελευταία στιγμή.

Όπως δεκάδες άλλοι απελπισμένοι συγγενείς, ο Ιρφανσία έφτασε στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta της Τζακάρτα αργά το Σάββατο. Την Κυριακή, εξακολουθούσε να ελπίζει για καλά νέα για την αδελφή του και τέσσερα άλλα μέλη της οικογένειας στην πτήση, συμπεριλαμβανομένων των γονέων του. «Νιώθουμε ανίσχυροι, μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να ελπίζουμε πως θα έχουμε σύντομα οποιαδήποτε πληροφορία» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η αδερφή του και τα τρία της παιδιά είχαν κάνει διακοπές 3 εβδομάδων και επέστρεφαν σπίτι τους στο Ποντιανάκ της Δυτικής Καλιμαντάν. «Εγώ τους πήγα στο αεροδρόμιο, τους βοήθησα με το check in και τις αποσκευές. Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Συνέβησαν όλα πολύ γρήγορα» είπε.

Η αστυνομία, την ίδια ώρα, ζήτησε πληροφορίες από τις οικογένειες που θα βοηθήσουν στην αναγνώριση τυχόν σωμάτων που ανακτήθηκαν, όπως οδοντιατρικά αρχεία και δείγματα DNA. Στο νοσοκομείο της αστυνομίας, ο αδερφός του συγκυβερνήτη Ντιέγκο Μαμαχίτ, είπε ότι του ζητήθηκε δείγμα αίματος. «Πιστεύω ότι ο μικρότερος αδερφός μου είναι ζωντανός και πως αυτή είναι η αστυνομική διαδικασία» είπε ο Κρις Μαμαχίτ. «Ο Ντιέγκο είναι καλός άνθρωπος. Πιστεύουμε ότι είναι ζωντανός».

Η Πάνκα Γουιντίγια Νουρσάντι, καθηγήτρια γυμνασίου στο Ποντιανάκ, επέστρεφε μετά από διακοπές στην κεντρική Ιάβα, Ο σύζυγός της Ραφίκ Γιουσούφ Αλ Ίντρους, διηγήθηκε την τελευταία επαφή που είχε μαζί της. «Αστειευόμουν λέγοντας πως όταν θα έφτανε θα τρώγαμε μαζί σατάι» είπε. «Επικοινώνησε μαζί μου μέσω WhatsApp στις 2:05, γελώντας. Ήταν ήδη στο αεροπλάνο και είπε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Της είπα να προσευχηθεί πολύ».

«Το αεροπλάνο έπεσε σαν κεραυνός στην θάλασσα και εξερράγη στο νερό»

Την ίδια ώρα, ένας ψαράς, με το όνομα Σολιχίν, δήλωσε στο BBC πως βρισκόταν στη θάλασσα όταν είδε το αεροπλάνο να συντρίβεται στο νερό κοντά στο σκάφος του. «Το αεροπλάνο έπεσε σαν κεραυνός στη θάλασσα και εξερράγη στο νερό. Ήταν πολύ κοντά σε εμάς, τα θραύσματα ενός κόντρα πλακέ παραλίγο να χτυπήσουν το σκάφος μου. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ήταν μια βόμβα ή ένα τσουνάμι. Έβρεχε πολύ και ο καιρός ήταν πολύ χάλια… Σοκαριστήκαμε μόλις είδαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου και τα καύσιμα γύρω από το σκάφος μας».

Οι ντόπιοι σε ένα κοντινό νησί δήλωσαν ότι άκουσαν δύο εκρήξεις πριν ανακαλύψουν μεταλλικά κομμάτια, καλώδια και τμήματα ενός τζιν παντελονιού να επιπλέουν στη θάλασσα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση