HomeCity Guide«Κρητικός εσύ και ποιητής» στο ψηφιακό κανάλι του δήμου Ηρακλείου

«Κρητικός εσύ και ποιητής» στο ψηφιακό κανάλι του δήμου Ηρακλείου

Σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη μουσική παράσταση «Κρητικός εσύ και ποιητής» συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 21.15, οι προβολές στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!  Την on line πρεμιέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/02yDK_NLr34 , ενώ μετά  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη θεματική ζώνη «Φωτά, Αυλαία, Πάμε».

Δύο μουσικοί από το Ηράκλειο, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, μέσα από την ποίηση και την μουσική διατρέχουν τις μνήμες της Κρήτης, καταθέτοντας τη δική τους προσωπική άποψη.

Μια παράσταση ειδικά αφιερωμένη σε τρεις Κρήτες ποιητές.  Τον Παύλο Βλαστό (1836-1926), τον Μηνά Δημάκη (1913-1980) και τον Άρη Δικταίο (1919-1983).

Το μουσικό αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα απόσπασμα από την Ραψωδία Ι της Οδύσσειας, σε μετάφραση του Γιώργου Ψυχουντάκη (1920-2006).

Συντελεστές:

Μιχάλης Καλογεράκης (Σύνθεση, ερμηνεία, κιθάρα) Παντελής Καλογεράκης (Ερμηνεία)

Χάρης Σταυρακάκης (Πιάνο, ακορντεόν), Αλέξης Στενάκης (Κλαρινέτο),  Αλέξανδρος Τζιόβας (Κοντραμπάσο)

Ηχοληψία: Θάνος Καλέας • Βίντεο, επεξεργασία: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Δανάη Παναγιωτίδη • Μοντάζ: Δανάη Παναγιωτίδη, Δημήτρης Σταματίου • Φωτισμοί: Μάνος Γεωργακόπουλος

Ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Η παραγωγή εντάσσεται στο Ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση