HomeΚΡΗΤΗ“Κρητικοί, είστε η πιο όμορφη ψυχή της μάχης για τη Μεσόγειο”

“Κρητικοί, είστε η πιο όμορφη ψυχή της μάχης για τη Μεσόγειο”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία συγκινητική επιστολή για τον αγώνα της Κρήτης ενάντια στο χημικό πείραμα, που συντελείται στη θαλάσσια γειτονιά μας, έστειλαν σήμερα οι συντονιστές των αντίστοιχων κινητοποιήσεων στην Ιταλία, και κυρίως στην περιοχή της Καλαβρίας.

Το προηγούμενο διάστημα Ελλάδα και Ιταλία βρέθηκαν “κοντά” παλεύοντας να αποτρέψουν την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, εγχείρημα που σχεδιάστηκε εν αγνοία των λαών σε Κρήτη και Καλαβρία και που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και στις δύο περιοχές. Σήμερα οι Ιταλοί, μαθαίνοντας ότι επίκειται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και μία σειρά άλλων ενεργειών διαμαρτυρίας έγραψαν στους Συντονιστές των κινητοποιήσεων της Κρήτης την εξής επιστολή:

“Σήμερα που και πάλι θα διαμαρτυρηθείτε κατά της βίαιης διεθνούς επιχείρησης για την υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας, που γίνεται κοντά στις ακτές της Κρήτης θέλουμε να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι.

Βλέπουμε σε σας τη δύναμη που κάθε ελεύθερος λαός πρέπει να έχει μπροστά σε κάθε τι που απειλεί την αξιοπρέπειά του και το έδαφός του. Είστε η πιο όμορφη ψυχή αυτής της μάχης για την υπεράσπιση της Μεσογείου. Έχουμε παρακολουθήσει τους τελευταίους μήνες ό, τι έκανε η Κρήτη, θαυμάσαμε την ικανότητά σας να κινητοποιήσετε τόσους πολλούς ανθρώπους, από πολλά διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και ιδεολογικές κατευθύνσεις. Και αν κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική φύση αυτής της επιχείρησης έχουν έρθει σε όλους εμάς, αιτία είναι η δική σας επιμονή.

Από την Καλαβρία και την Ιταλία αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, για την επιμονή σας και το πάθος σας. Η συμπεριφορά σας είναι πηγή έμπνευσης για εμάς και δίνει την ώθηση να αντιδράσουμε ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως το δικό μας, σ’ ένα τόπο κι ένα διεθνές πλαίσιο που το ζήτημα των χημικών όπλων το κάλυψε μια εκκωφαντική σιωπή πριν και ένας πολιτικός εφησυχασμός μετά.

Γνωρίζουμε πως αγωνίζεται ιστορικά η Κρήτη και κατανοούμε πως αυτή σας η προσπάθεια δεν είναι μόνο μια ιερή μάχη για σας, για το νησί και τη θάλασσα σας. Αλλά, είναι μία μάχη ευρύτερη για την υπεράσπιση ολόκληρης της Μεσογείου και των χωρών που συνορεύουν με αυτήν.

Εμείς δεν θα σταθούμε άπραγοι. Μερικοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι απλά μαριονέτες που μπορούν να τους “χειριστούν” ή αντικείμενα που πρόκειται να υπακούσουν. Είναι μια παλιά ιστορία, που εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται. Μια ιστορία όμως που δείχνει πια να αλλάζει. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να ενώνουν τις φωνές τους και να καταλαβαίνουν πως “Η δύναμη είναι δική μας, είναι η δύναμη του λαού.”

Και πάλι από την Κρήτη έρχεται ένα μάθημα αξιοπρέπειας και θάρρους.

Από την Καλαβρία και την Ιταλία, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα κάνετε. Είμαστε μαζί σας. Η Μάχη σας είναι και δική μας Μάχη.

Συντονισμός Μεσόγειος SOS

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση