HomeΕΛΛΑΔΑΣυρίγος: Δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια

Συρίγος: Δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια

Τηλεκπαίδευση μέχρι καλοκαίρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών θα κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Την ώρα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, τα ερωτήματα πυκνώνουν για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ωστόσο, ο κ. Συρίγος είπε ότι όλα δείχνουν πως φέτος δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα και πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υφ. Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας -που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες- σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση