HomeΚΟΣΜΟΣΔανία-Κορωνοϊός: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Δανία-Κορωνοϊός: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Για την πανδημία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα πρόσωπα συνελήφθησαν χθες Σάββατο στη Δανία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που εκτραχύνθηκαν με το ξέσπασμα επεισοδίων, ανακοίνωσαν η αστυνομία και μετέδωσαν ΜΜΕ.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση στην Κοπεγχάγη και από 50 ως 65 στο Όλμποργκ (βόρεια), ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τους υπολογισμούς της αστυνομίας.

Στις διαδηλώσεις κάλεσε η οργάνωση «Οι Άνδρες με τα Μαύρα» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα. «Λευτεριά στη Δανία, φτάνει πια», φώναζαν διαδηλωτές.

Σημειώθηκαν συγκρούσεις στην Κοπεγχάγη ανάμεσα σε διαδηλωτές, που πέταξαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια, και αστυνομικούς με ειδικό εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών, όπως καταγράφηκε σε βίντεο. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και πέντε στην Όλμποργκ, και σε αυτή για χρήση πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με τον Ράσμους Σουλτς, αξιωματικό αρμόδιο για τον συντονισμό της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, κάποιοι από τους διαδηλωτές ανήκουν «στον αστερισμό των χούλιγκαν».

Η κυβέρνηση στη Δανία, όπου επιβάλλονται μέτρα από τα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κάνει αυστηρότερους τους περιορισμούς, ζητώντας από τους πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, για να προστατευθεί το σύστημα υγείας, καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Από την 6η Ιανουαρίου απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε προσώπων (έναντι δέκα μέχρι τότε), σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ στους πολίτες συστήθηκε να τηρούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο ακόμα κι όταν βρίσκονται στον δρόμο.

Από τον Δεκέμβριο τέθηκαν σε ισχύ κι άλλα μέτρα, όπως η γενίκευση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, των μπαρ, των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων με εξαίρεση όσα πωλούν φάρμακα και τρόφιμα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση