HomePost ItΚεγκέρογλου: Στη Βουλή η επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου

Κεγκέρογλου: Στη Βουλή η επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου

Αναφορά στα αρμόδια υπουργεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή των πέντε (5) Εργατικών Κέντρων Κρήτης και της Ρόδου, με την οποία ζητούν την αντιμετώπιση προβλημάτων που υφίστανται για την απόδοση του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους και συγκεκριμένα:

α) Να χαρακτηριστούν και φέτος ως εποχικοί όλοι όσοι χαρακτηρίστηκαν πέρυσι ως εποχικοί, ανεξάρτητα με το αν φέτος οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν, δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων για την χειμερινή περίοδο και

β) Για τους νέους εποχιακά εργαζόμενους που φέτος θα λάβουν πρώτη φορά ταμείο ανεργίας, την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας με τα 50 ένσημα και όχι με τα επιπλέον 80 που ζητά ο ΟΑΕΔ

και ζητάει τις αναγκαίες κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ να πάρετε απόφαση για δύο, κατηγορίες εργαζόμενων, οι οποίες απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Αναλυτικά ζητάμε:

1)Να χαρακτηριστούν και φέτος εποχικοί αυτοί που και πέρσι χαρακτηρίστηκαν ως εποχικοί ανεξάρτητα με το αν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν, δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων. Αυτό έγινε για το λόγο ότι, όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών. Άρα η ποσόστωση δεν έχει καμία εφαρμογή για φέτος.

2)Επίσης για τους  νέους που φέτος θα πάρουν για πρώτη φορά ανεργία. Εκεί όπως και φέτος πρέπει να έχουν 50 ένσημα ως εποχικοί, ο Ο.Α.Ε.Δ τους ζητά παράλληλα να έχουν και 80 ένσημα ως νέοι ασφαλισμένοι, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω συγκυριών. Ζητάμε λοιπόν την απόρριψη του αιτήματος του Ο.Α.Ε.Δ. για τα 80 ένσημα και την ένταξη και των νέων ασφαλιζόμενων στα 50 ένσημα.

Με την απόφαση αυτή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ο.Α.Ε.Δ διότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Γνωρίζετε και εσείς ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας καθώς η υπαιτιότητα δεν είναι των εργαζομένων αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση