HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης σε οκτώ Πολιτείες των ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης σε οκτώ Πολιτείες των ΗΠΑ

Σημειώθηκε νέο ρεκόρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρούσματα της νέας, βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε τουλάχιστον οκτώ Πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την ώρα που η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ μολύνσεων.

Με βάση τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), έχουν καταγραφεί 63 κρούσματα, τα περισσότερα στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα. Έχουν αναφερθεί όμως κρούσματα και στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, στη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, το Τέξας, την Τζόρτζια, το Κονέκτικατ και την Πενσιλβάνια. Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι εκτίμησε την Τετάρτη ότι αυτή η νέα παραλλαγή ενδέχεται να έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο στις ΗΠΑ, όμως ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, την Παρασκευή καταγράφηκε στις ΗΠΑ νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με περίπου 290.000 μολύνσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών και 3.676 θανάτους. Περίπου 131.000 άνθρωποι νοσηλεύονται εξαιτίας της Covid-19. Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 21,8 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 368.000 θανάτους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση