HomeΚΟΣΜΟΣΕρντογάν για φοιτητές: Τεμπέληδες, στενόμυαλοι, αδαείς

Ερντογάν για φοιτητές: Τεμπέληδες, στενόμυαλοι, αδαείς

Τι ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τεμπέληδες, στενόμυαλους, αδαείς» χαρακτήρισε ο Ερντογάν τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Βοσπόρου που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του πρύτανη στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας με αρεστό του Τούρκου προέδρου.

«Παρακολουθούμε κάποιους που προσπαθούν να μετατρέψουν έναν διορισμό ρουτίνας σε ευκαιρία να δημιουργήσουν φασαρίες στα πανεπιστήμιά μας. Τέτοιες ενέργειες, στις οποίες πρωτοστατούν ακόμη και άτομα που έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, ούτε με την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια εγκαινίων – μέσω τηλεδιάσκεψης – νέου αυτοκινητόδρομου, βάζοντας στο στόχαστρο και πάλι την αρχηγό της τοπικής οργάνωσης Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Τζανάν Καφταντζίογλου.

«Έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο στα 18 χρόνια της διακυβέρνησής μας και έχουμε δει ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του βρώμικου σεναρίου, προκειμένου να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Τους έχουμε δει να καλούν σε πραξικόπημα σε διαδηλώσεις. Τους έχουμε δει να εκμεταλλεύονται δολοφονίες. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Γκεζί, τους έχουμε δει να λεηλατούν την περιουσία των καταστηματαρχών και να εισβάλλουν σε τζαμιά μαζί με κουτιά μπύρας», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας κύκλους ότι προσπαθούν μέσω των πανεπιστημίων να γυρίσουν τη χώρα πίσω ενώ συνδύασε τις φοιτητικές αντιδράσεις στην Κωνσταντινούπολη με τα γεγονότα στις ΗΠΑ.

«Προσπαθούν να στρέψουν τη χώρα προς τα πίσω, επειδή δεν μπορούν να πάνε μπροστά. Έχουμε να κάνουμε με μία νοοτροπία τεμπέληδων, στενόμυαλων και αδαών. Πρόσφατα, κάποια γεγονότα σε Ευρώπη και Αμερική έφεραν στο φως τα διπλά στάνταρντ που εφαρμόζουν στη χώρα μας. Εκείνοι που δεν δείχνουν καμία ανοχή στην τρομοκρατία, προσπάθησαν να αποτρέψουν τον δικό μας αγώνα μας για χρόνια. Αλλά προκλήθηκαν παρόμοιες αντιδράσεις πρόσφατα και στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνοντας πάλι αιχμές για την αμερικανική δημοκρατία.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση