HomeHL-9Ανησυχία μετά τα κρούσματα στο Ρέθυμνο – Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

Ανησυχία μετά τα κρούσματα στο Ρέθυμνο – Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

Αρνητικά τα τεστ στο χωριό όπου έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των οκτώ κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο, μεταξύ αυτών και άτομα που συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε σε χωριό της ενδοχώρας.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ τα πρώτα τεστ έδειξαν πως στο χωριό όπου έγινε η γιορτή δεν εντοπίστηκε άλλο θετικό κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr, τα οκτώ κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές περιοχές του Ρεθύμνου και ήδη τόσο οι ίδιοι όσο και οι στενές τους επαφές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το δήμο πρόκειται να κάνει άμεσα απολύμανση δημόσιων χώρων και κάδων απορριμμάτων σε μία μεγάλη περιοχή ανατολικά του Ρεθύμνου, ξεκινώντας από τον Τσεσμέ ως την Αμνάτο της Δ.Ε. Αρκαδίου. Και όλα αυτά προληπτικά, στο πλαίσιο της είδησης για τα θετικά κρούσματα.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας πρόκειται να μεταβεί και τη Δευτέρα στην περιοχή, προκειμένου να ενημερώσει, αλλά και να καθησυχάσει τους πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση