HomeΣΠΟΡΔεν «έφαγε τα μούτρα του» ο Αυγενάκης, δικαιώνεται για την… ξεροκεφαλιά του

Δεν «έφαγε τα μούτρα του» ο Αυγενάκης, δικαιώνεται για την… ξεροκεφαλιά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tου Δημήτρη Κανελλάκη

Η διατήρηση του Αυγενάκη στη θέση του επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, ενδεχομένως, να ήταν έκπληξη για όσους πίστευαν ότι η τύχη του θα κρινόταν από τις αντιδράσεις που υπήρχαν εναντίον του.

Για όσους ήξεραν ότι αυτές οι αντιδράσεις μόνο σε σκέψεις δεν έβαζαν τον πρωθυπουργό, αλλά, αντιθέτως τού ενίσχυαν την άποψη ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει καλά τη δουλειά του, εφαρμόζει την στρατηγική που οι δυο τους συμφώνησαν και έχει φτάσει στα τελευταία στάδια την μεταρρύθμιση στον ελληνικό αθλητισμό, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης θα κρατήσει τον Αυγενάκη στη θέση του για να ολοκληρώσει το έργο του.

Ηταν ένα αναμενόμενο, μεν, πολύ σημαντικό δε… παράσημο για τον υφυπουργό Αθλητισμού. Δεν είναι, άλλωστε, το πιο συνηθισμένο πράγμα στην πολιτική να έχεις, ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού εν προκειμένω, απέναντί σου τους… ισόβιους προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών, την πλειοψηφία των προέδρων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, την ΕΠΟ, τον ΠΑΟΚ και όχι απλά να επιβιώνεις αλλά να απολαμβάνεις τέτοιας εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, όπως ο Αυγενάκης.

Δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα στην πολιτική, ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού εν προκειμένω, να μην βάζεις νερό στο κρασί σου, να μην διαπραγματεύεσαι, να μην υποχωρείς, να μην κάνεις καμία απολύτως έκπτωση, να αδιαφορείς για το πολιτικό κόστος και να συγκρούεσαι χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες, ειδικά όταν αυτοί που έχεις απέναντί σου στα ίσια σου λένε ότι “θα τα φας τα μούτρα σου”

Η πορεία του Αυγενάκη αυτούς τους 18 μήνες από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 χαρακτηρίζεται από μια… ξεροκεφαλιά που είναι σπάνια σε Ελληνες πολιτικούς.

Γι’ αυτό και είναι αξιοσημείωτη, γι’ αυτό και παίζει το ρόλο της ώστε όσα από αρκετούς εκ των προκατόχων του ακούσαμε αλλά δεν είδαμε -επί των δικών τους ημερών- να τα υλοποιούν, ο Αυγενάκης συγκρούεται, νομοθετεί, τα θέτει σε εφαρμογή.

Θεωρητικά, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων υπάρχει ως προοπτική από το 2016. Ομως, ο Αυγενάκης το ψήφισε και το έβαλε σε λειτουργία. Το ίδιο και το όριο ηλικιών και θητειών για τους προέδρους των ομοσπονδιών, ενώ όλα δείχνουν ότι επί των δικών του ημερών ως υφυπουργός Αθλητισμού, θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ και θα διευρυνθεί το εκλεκτορικό σώμα, για το οποίο όλοι λένε ότι θέλουν να γίνει αλλά καμία διοίκηση στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν αλλάζει το καταστατικό…

metrosport.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση