HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Ο γαμπρός γυναίκας που σκοτώθηκε στο Καπιτώλιο κατηγορεί τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ο γαμπρός γυναίκας που σκοτώθηκε στο Καπιτώλιο κατηγορεί τον Τραμπ

Για τον θάνατό της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γαμπρός μιας γυναίκας που σκοτώθηκε την Τετάρτη, κατά την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, δήλωσε ότι επιρρίπτει την ευθύνη για τις ταραχές στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο και τάχθηκε υπέρ της καθαίρεσής του.

Η Ροζάν Μπόιλαντ, 34 ετών, από το Κένεσο της Τζόρτζια, ήταν η μία από τους τέσσερις πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές. Ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο Καπιτώλιο υπέκυψε επίσης σήμερα. Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Μπόιλαντ ποδοπατήθηκε από το πλήθος. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει την αιτία του θανάτου της.

Ο γαμπρός της, Τζάστιν Κέιβ, είπε σε μέσα ενημέρωσης της Ατλάντα ότι η οικογένειά της προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει τις συνθήκες του θανάτου της. «Ήταν παθιασμένη με τις πεποιθήσεις της», στήριζε τον Τραμπ και η οικογένειά της θρηνεί και για τα άλλα θύματα και τους τραυματίες, πρόσθεσε, μιλώντας σε έναν ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου Fox.

 «Τα λόγια του Τραμπ υποκίνησαν τις ταραχές»

«Εγώ δεν προσπάθησα ποτέ να γίνω πολιτικό ον, αλλά είναι πεποίθησή μου ότι τα λόγια του προέδρου υποκίνησαν τις ταραχές στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του και πιστεύω ότι θα πρέπει να επικαλεστούμε την 25η Τροπολογία σε αυτήν την περίπτωση», είπε ο Τζάστιν Κέιβ.

Περίπου μία ώρα αφότου ξέσπασαν οι ταραχές στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του, μέσω του Twitter, να είναι ειρηνικοί και να μην προσφύγουν στη βία.

Με βάση την 25η Τροπολογία, ο πρόεδρος μπορεί να απομακρυνθεί από την εξουσία αν ο αντιπρόεδρος και η πλειοψηφία των υπουργών συμφωνήσουν ότι είναι ανίκανος να ασκήσει το αξίωμα.

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο απειλούν ότι θα παραπέμψουν τον Τραμπ στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης, αν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο δεν προσφύγουν στην 25η Τροπολογία.

Τέσσερις θάνατοι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσιγκτον, άλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη. Η Άσλι Μπάμπιτ, μια 35χρονη βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και οπαδός διαφόρων θεωριών συνωμοσίας, δέχθηκε έναν πυροβολισμό από αστυνομικό του Καπιτωλίου. Οι άλλοι δύο, που πέθαναν από παθολογικά αίτια, είναι ο Κέβιν Γκρίσον, 55 ετών, από την πόλη Άθενς στην Αλαμπάμα, και ο Μπέντζαμιν Φίλιπς, 50 ετών, από το Ρίνγκταουν της Πενσιλβάνια.

Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε ήταν ο Μπράιαν Σίκνικ, 40 ετών. Για τον θάνατό του είναι σε εξέλιξη έρευνα. Αρχικά αναφέρθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όμως η αστυνομία ανέφερε ότι τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με τους ταραξίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο Σίκνικ χτυπήθηκε στο κεφάλι με έναν πυροσβεστήρα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση