HomeHL-9Πλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ

Πλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ

Προσοχή στις απάτες μέσω διαδικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν όσοι ενδιαφέρονται αυτό το διάστημα να προχωρήσουν στην αγορά κάποιου αυτοκινήτου, καθώς παρατηρούνται απάτες μέσω του διαδικτύου, με θύματα υποψήφιους αγοραστές που τώρα τρέχουν και δε φτάνουν, καθώς ουδέποτε παρέλαβαν τα αυτοκίνητα που ακριβοπλήρωσαν, έχοντας καταγγείλει τα περιστατικά στην αστυνομία.

Η πρώτη καταγγελία αφορά έναν Ηρακλειώτη ο οποίος θέλησε να αγοράσει μέσω facebook ένα αγροτικό αυτοκίνητο .

Ο Ηρακλειώτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, ήρθε σε επικοινωνία για την αγορά του αυτοκίνητου και συμφώνησε με τον… πωλητή στο ποσό των 8.600 ευρώ.

Η συμφωνία έλεγε ότι ο Ηρακλειώτης θα κατέβαλε τμηματικά το εν λόγω ποσό, με τον ίδιο να έχει καταβάλει μέχρι που κατάλαβε την απάτη, 8.240 ευρώ στον πωλητή «μαϊμού», αφού δεν είδε ποτέ το αυτοκίνητο που παράγγειλε, με αποτέλεσμα στις 3 Ιανουαρίου να καταγγείλει το περιστατικό την αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό είχε πρωταγωνιστή έναν πολίτη από το Μαλεβίζι ο οποίος στις 29 Δεκεμβρίου, πάλι μέσω ίντερνετ, είδε μια αγγελία για ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 12.500 ευρώ. Τελικά κατέληξε με τον πωλητή στο ποσό των 11.500ευρώ τα οποία κατέβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε με τον 41χρονο να περιμένει να παραλάβει με πλοίο της ΑΝΕΚ το αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου.

Τελικά προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου, ενώ άκαρπες ήταν οι προσπάθειες για επικοινωνία με τον πωλητή που αποδείχθηκε απατεώνας, με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να καταγγέλλει επίσης το περιστατικό στις Αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση