HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Ανικανότητα και κοροϊδία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε όλο της το μεγαλείο»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανικανότητα και κοροϊδία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε όλο της το μεγαλείο»

Για τις σχολικές αίθουσες που θα στεγάσουν την προσχολική αγωγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής περιόδου και δεν έχουν παραδοθεί οι αίθουσες για την προσχολική εκπαίδευση.
Πέντε μήνες μετά το αρχικό χρονοδιάγραμμα της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας, οι αίθουσες προσχολικής εκπαίδευσης ακόμα δεν παραδόθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου, αναφέρει με ανακοίνωση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην απάντηση της από 9/9/2021 κοινοβουλευτικής ερώτησης του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη σχολική στέγη και συγκεκριμένα για τις αίθουσες που απαιτούνται για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παραδέχεται ότι ακόμα δεν έχουν παραδοθεί οι απαραίτητες σχολικές αίθουσες στο Δήμο, μεσούσης της σχολικής περιόδου και μάλιστα παραπέμπει την παράδοσή τους στο… εγγύς μέλλον.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε την κατασκευή των 10 νέων αιθουσών για τις οποίες είχε αναλάβει την υποχρέωση να ετοιμάσει.

Ωστόσο, το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το Δήμο Ηρακλείου, ήδη υλοποιείται για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, καθώς τα παιδιά «φιλοξενούνται» προσωρινά σε αίθουσες παιδικών σταθμών του Δήμου, σε Δημοτικά σχολεία της πόλης και σε μια (1) αίθουσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση της ΚΤΥΠ ΑΕ ήταν να έχουν παραδοθεί οι αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την σχετική απάντηση που λάβαμε από την ΚΤΥΠ στις 24 Ιουλίου με αριθμό πρωτοκόλλου Β-583/α, σε ερώτηση προς την κα. Υπουργό Παιδείας που είχαμε καταθέσει στις 14 Ιουλίου 2020 (αρ. Πρ. 8220), για το ίδιο ζήτημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση