HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός – Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Απόκριες – Δεν θα γίνουν καρναβάλια

Κορωνοϊός – Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Απόκριες – Δεν θα γίνουν καρναβάλια

«Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατηγορηματική ακόμα και ως προς τις Απόκριες, εμφανίστηκε μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχέδια για το Τριώδιο. «Απόκριες δεν θα κάνουμε, αλλά θα φοράμε μάσκες, οπότε θα είναι σαν να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά και με αρκετή δόση χιούμορ η κ. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ».

Σε ό,τι αφορά στο περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα. Αν έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή».

Σχολιάζοντας όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, η ίδια είπε: «Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης; Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση