HomePost ItΟ Γ. Λογιάδης για την «αδέσμευτη» ενίσχυση των αγροτών

Ο Γ. Λογιάδης για την «αδέσμευτη» ενίσχυση των αγροτών

Ερώτηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «αδέσμευτη» ενίσχυση των αγροτών που τελικά δεσμεύτηκε κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του Μέρα 25 Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας αναφέρει ότι έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid-19 σε αγροτικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την δέσμευση σας για την χρονική στιγμή καταβολής.

Δυστυχώς όμως, όπως τονίζουν,  δεν μπορούν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους, εξαιτίας της πραγματικότητας που αντίκρυσαν πολλοί αγρότες στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται, για τις εξαγγελίες σχετικά με το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης, που δεν  έτυχε  καθολικής εφαρμογής.

Έως και σήμερα (πέντε μέρες μετά την καταβολή) ουδεμία Δημόσια Υπηρεσία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν επίσημη ενημέρωση για αυτό το άρθρο πού έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ από τις 23/12/2020.

Τέλος, επανειλημμένα έχουν τονίσει, την ασφυκτική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες που  δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο για αναστολή αυτής της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί στους οποίους έχουν ήδη κατασχεθεί χρήματα προς Εφορία, Πιστωτικά Ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία;»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση