HomeHL-CultureΘλίψη για τον θάνατο της Γεωργίας Ορφανού

Θλίψη για τον θάνατο της Γεωργίας Ορφανού

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο της Γεωργίας Ορφανού, διακεκριμένης φιλολόγου της πόλης μας και εξέχοντος μέλους της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας (Β.Μ.Ε.) από της ιδρύσεώς της το 1994 μέχρι σήμερα.

Από το 2006, που επαναδραστηριοποιήθηκε η Εταιρεία, ως αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο, επί πολλά χρόνια, και ως απλό μέλος τα δύο τελευταία, λόγω προβλημάτων υγείας, υπηρέτησε με ζήλο τους σκοπούς της.

Δραστήρια, ακούραστη και πρόθυμη πάντοτε, στήριξε, με κάθε τρόπο και κυρίως με τις γνώσεις της, την ικανότητά της να συναρπάζει τους ακροατές της και τη συγγραφική της δεινότητα, τις προσπάθειες της Β.Μ.Ε. να υλοποιεί τους στόχους της, να προάγει την πολιτιστική συνείδηση και να στηρίζει ηθικά και υλικά τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, με την οποία η Γεωργία είχε ιδιαίτερους δεσμούς και η συμβολή της στην αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης και την πολύπλευρη ανάπτυξή της, από την εποχή του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη, ήταν καθοριστική, αφού υπήρξε, μέχρι το τέλος της, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Παλίμψηστον, που εκδίδει η Βικελαία.

Το κενό που μας αφήνει η απώλειά της δύσκολα αναπληρώνεται. Θα τη θυμόμαστε πάντα.

Η Β.Μ.Ε. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και επιφυλάσσεται να τιμήσει τη μνήμη της σε χρόνο μελλοντικό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση