HomeΚΡΗΤΗ«Αστυνομία και Αστυνόμευση στη σύγχρονη εποχή. Οι προκλήσεις της Δημοκρατίας»

«Αστυνομία και Αστυνόμευση στη σύγχρονη εποχή. Οι προκλήσεις της Δημοκρατίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Επανερχόμαστε, μετά από σύντομη διακοπή, την Κυριακή 10/01/2021 και ώρα 20:00 και προσεγγίζουμε ένα θέμα που απασχολεί όλους εμάς που έχουμε κληθεί να υπερασπιζόμαστε το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, με ομιλητή  τον Δρ. κ. Γεώργιο Παπακωνταντή,  Ταξίαρχο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. που θα αναπτύξει το θέμα:

Η αστυνόμευση ως κρατική και δημόσια δράση και η Αστυνομία ως θεσμός, σηματοδοτούν με τη λειτουργία τους την ποιότητα της δημοκρατίας.

Στη σύγχρονη εποχή, όπου η δημοκρατία διαμορφώνεται σε νέο πλαίσιο προκλήσεων μέσα από την ψηφιακή διακυβέρνηση, τον πλουραλισμό, την ανάπτυξη του ακτιβισμού, αλλά και την ανάγκη προστασίας περισσότερο από ποτέ των δικαιωμάτων μας, η αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί σε περισσότερο πολύπλοκα προβλήματα, να κινείται όχι μόνο στην ισορροπία ελευθερίας και ασφάλειας, αλλά να ταυτοποιεί στην ουσία τις δύο αυτές αξίες και να διαφυλάττει την κοινωνική ειρήνη και την ατομική και συλλογική ασφάλεια

Με ποιες προϋποθέσεις, ποια εκπαίδευση και ποια οργάνωση μπορεί να τα καταφέρνει?

Με το μήνυμα: «αναβάθμιση της ποιότητας αστυνομίας και αστυνόμευσης σημαίνει αναβάθμιση της δημοκρατίας» σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σ’ αυτήν την 5η διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης μας.

Μετά το πέρας της εισήγησης θα δοθεί ο λόγος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις για όση ώρα χρειαστεί.

Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας (ανώτατο όριο συμμετοχής τα 100 άτομα) παρακαλούνται να απευθύνουν στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μανόλη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ([email protected] ή [email protected]) την επιθυμία τους, για να λαμβάνουν σε προσωπικό μνμ τους κωδικούς συμμετοχής τους.

     

Διαφήμιση
Διαφήμιση