HomeΚΡΗΤΗH ΕΑΣΥ Ρεθύμνου για το νέο αστυνομικό μέγαρο

H ΕΑΣΥ Ρεθύμνου για το νέο αστυνομικό μέγαρο

Τι αναφέρουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την τοπική Αστυνομία είναι το στεγαστικό και η ανέγερση Νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, προσπαθεί επί σειρά ετών, για επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολλές προσπάθειες προς εξεύρεση κατάλληλου οικοπεδικού χώρου και σε συνέχεια πολλών προτάσεων, που στην πορεία «ναυάγησαν» (ενδεικτικά: περιοχή Στρατοπέδου, δ.δ. Αρμένων, Μισσίρια, δ.δ. Άδελε), το έτος 2012 (περίοδος οικονομικής κρίσης), όπου αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, το Δ.Σ. της Ένωσης προσανατολίστηκε πλέον οριστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις και προτάσεις, στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων, προς ανέγερση Νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Παράλληλα, προτάθηκε για πρώτη φορά η ίδρυση Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ) Νοτίου Ελλάδος, στον ίδιο χώρο.

Πολλές ήταν οι φωνές, εκείνη την περίοδο, που μιλούσαν για άλλη μια προσπάθεια η οποία θα πέσει στο κενό…

Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, ακόμα και σήμερα, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να διεκδικεί τα αυτονόητα, κρατώντας συνεχώς στο προσκήνιο το στεγαστικό πρόβλημα των αστυνομικών υπηρεσιών του Ρεθύμνου, ενώ πραγματοποιεί σειρά επαφών και συναντήσεων, με δημόσιους λειτουργούς και φορείς, προς επίσπευση των διαδικασιών.

Προς τούτο χαιρετίζουμε την δημόσια πλέον δέσμευση – εξαγγελία του κ. Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αφορά την εξασφάλιση, των αιτούμενων κονδυλίων για την οικοδόμηση του Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνης, αμέσως μετά από την έκδοση οικοδομικής άδειας η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ευελπιστούμε ότι το έτος 2021, το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ένα έργο πνοής για το Ρεθυμνιώτη πολίτη, θα πάρει σάρκα και οστά!

Το Δ.Σ. της Ένωσης μας, αισθάνεται την ανάγκη, συγχρόνως να ευχαριστήσει δημόσια, όλους τους φορείς και δημόσιους λειτουργούς, βουλευτές Ρεθύμνου, Δήμαρχο Ρεθύμνου, Περιφέρεια, φυσική και πολιτική ηγεσία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, αφουγκράστηκαν και αναγνώρισαν το συγκεκριμένο πρόβλημά μας και συστρατεύτηκαν στην προσπάθειά μας βοηθώντας έμπρακτα, ο καθένας από το μετερίζι του.

Η Ένωσή μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Ρεθύμνης δεν επαναπαύεται, αντιθέτως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να απαιτεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους, ενώ είμαστε σίγουροι ότι η καλή συνεργασία με όλους θα συνεχιστεί.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση