HomeHL-9Επιτροπή Παλαικάστρου: Αγωνία για το αύριο- Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση

Επιτροπή Παλαικάστρου: Αγωνία για το αύριο- Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση

Τι αναφέρουν με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κείμενο της επιτροπής του Παλαικάστρου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας γνωστοποιεί η anatolh.com.

Τι αναφέρει το κείμενο

“Οι τελευταίες εξελίξεις στο χωριό μας, μας έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση. Πολλοί από τους συγχωριανούς μας έχουν μεγάλη αγωνία και δικαίως για την υγεία τους, για τις οικογένειες τους, για το αύριο. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση που γίνεται στους Παλαικαστριανούς, από αρμόδιους και μη, αλλά να συνεχίσουμε την ζωή μας με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις.

Πέρα από τα πρωτόκολλα, με τα οποία οι αρμόδιοι δικαιολογούν τις αντιρρήσεις τους στα αιτήματά μας, εμείς με κοινή λογική μας θέλουμε τα εξής:

Να συνεχιστούν τα μαζικά τεστ για όλους τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Δεν μπορούν να μας αφήνουν χωρίς τεστ αν έχουμε ένα θετικό κρούσμα στο σπίτι μας γιατί στο τέλος μη ξέροντας ποιος από τους υπόλοιπους είναι θετικός θα κολλήσουμε όλοι. Και μετά δεν θα έχουμε μόνο θετικά κρούσματα όπως μέχρι τώρα αλλά και σοβαρά νοσούντες.

Να χρησιμοποιηθεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (Δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για την διαμονή των θετικών κρουσμάτων όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να πάνε και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου όπου υπάρχουν στενές επαφές μας.

Να εγκατασταθεί γενικός γιατρός με νοσηλευτή στο Παλαίκαστρο

Να στηριχθούν ψυχολογικά όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ειδικούς.

Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Άμεσα να αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης τις ευθύνες της και να στείλει συνεργεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε ψώνια κ.λπ.

Άμεση ενίσχυση της κλινικής covid του νοσοκομείου Σητείας.

Να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του Παλαικάστρου.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν μέχρι στιγμής:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΟΥ

ΝΙΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΡΑΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΒΡΑΚΟΥΡΑΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΡΑΚΟΥΡΑΚΗ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΡΑΜΗΝΑ

ΑΡΡΙΑΝΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑΛΑΚΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΞΑΡΑΚΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΞΑΡΑΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

ΔΟΞΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ

ΕΦΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

ΡΟΥΛΑ ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΜΗΛΙΔΑΚΗ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΠΡΙΛΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗΣ

ELIONA MIRO

Σε αυστηρή καραντίνα μέχρι  τις 15 Ιανουαρίου οι κάτοικοι του Παλάικαστρου

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι του Παλάικαστρου θα παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα μέχρι  τις 15 Ιανουαρίου λόγω των αυξημένων μολύνσεων που καταγράφονται στην περιοχή,

Χθες μάλιστα ολοκληρώθηκαν τα rapid test που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε περισσότερα από 200 άτομα και έδειξαν ότι τα 8 είναι θετικά στον κοροναϊό, όπως είχε δηλώσει  στο cretapost ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στο Παλαίκαστρο Σητείας μετά και τα υπόλοιπα rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην περιοχή.

8 νέα θετικά δείγματα της Τετάρτη- 38 συνολικά μολύνσεις

Τα 8 αυτά δείγματα προστίθενται στα χθεσινά που εντοπίστηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, ενώ 8 ήταν επίσης και τα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν επίσης την Τρίτη σε ιδιωτικά εργαστήρια (γι’ αυτό ο ΕΟΔΥ δεν τα συμπεριέλαβε στη λίστα του)  Όσοι εντοπίστηκαν θετικοί βρίσκονται σε 14ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας τα κρούσματα στην περιοχή ανέρχονται συνολικά σε 38 και δημιουργούν έντονο προβληματισμό στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχων ταχείας ανίχνευσης του ιού από τον ΕΟΔΥ που εξέτασε 200 άτομα σήμερα. Συνολικά την Τρίτη και την Τετάρτη εξετάστηκαν περισσότερα 400 άτομα .

Ο Δήμαρχος Σητείας πάντως δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για το ενδεχόμενο διασποράς και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Σητείας

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την τοπική κοινότητα Παλαικάστρου για ένα δεκαήμερο επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στην ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου και των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

• Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

• Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

• Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας ,Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν

α) από την Τετάρτη 06-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 11-01-2021 για τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας , Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης
β) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα (10) ημέρες ήτοι έως και 15-1-2021 για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου
γ) από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 έως και 10-1-2021 για τις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση