HomeΚΟΣΜΟΣΝότια Κορέα: Οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 1.000

Νότια Κορέα: Οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 1.000

Σχεδόν 65.000 νέα κρούσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας ξεπέρασε το όριο των χιλίων, φθάνοντας τους 1.007, με τον δείκτη θνητότητας να αυξάνεται στο 1,55%, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί έφθασε τους 64.979, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Απότομη αύξηση των θανάτων στη Νότια Κορέα

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυξημένο επίπεδο μολύνσεων, που οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά και απότομη αύξηση των θανάτων. Ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση παραμένει διψήφιος από την 15η Δεκεμβρίου. Ο βαρύτερος απολογισμός (40 νεκροί) καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε το προηγούμενο 24ωρο κάτω από το επίπεδο των χιλίων -είχαν διαγνωστεί 1.020 την προτεραία- ενώ βρίσκεται κατά μέσον όρο στα 839,9 την τελευταία εβδομάδα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να επεκτείνουν σε όλη τη χώρα την απαγόρευση των δημόσιων και ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων και παρέτειναν την ισχύ των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, στην Ιντσόν και αλλού.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 386 (+35 από την προηγουμένη), σύμφωνα με την KDCA.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού τον Φεβρουάριο, ξεκινώντας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ανθρώπους που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Δέχεται ωστόσο επικρίσεις για το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει, καθώς η ανοσοποίηση έχει αρχίσει ήδη από τα τέλη του 2020 στις ΗΠΑ, σε κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες χώρες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση