HomeHL-9Κορωνοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Παλαίκαστρο Σητείας

Κορωνοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Παλαίκαστρο Σητείας

Δυο ακόμη θετικά τεστ rapid σε κατοίκους της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Παλαίκαστρο Σητείας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην περιοχή.

Σύμφωνα πληροφορίες, θετικά ήταν τα rapid τεστ, στα οποία υπεβλήθησαν σε ιδιωτικό εργαστήριο της Σητείας δύο άνθρωποι από την περιοχή του Παλαικάστρου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα anatolh.com.

Αντίθετα αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, στο οποίο είχε υποβληθεί χθές κάτοικος, που είχε έρθει άμεση επαφή με τους νοσούντες.

Ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, εστιάζοντας παράλληλα στην ανθρώπινη απερισκεψία, που -όπως τόνισε- είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Ανέφερε ότι, «όπως φαίνεται, δεν υπάρχει η υπευθυνότητα που πρέπει από το σύνολο των πολιτών. Πόσο δε όταν μιλάμε για επαγγελματικούς χώρους που αφορούν πολύ κόσμο. Δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, δυστυχώς βλέπουμε γενικά αρκετά τέτοια φαινόμενα».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση που είχε από εντεταλμένα όργανα της τάξης, διαπιστώθηκε άσκοπη μετακίνηση κατοίκων του χωριού στην πόλη της Σητείας για ψώνια, τράπεζες, καφέ κλπ. Ο κ. Αϊλαμάκης απηύθυνε έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και παραμονή εντός των οικιών από την πλευρά των πολιτών. «Πρέπει να φτάσουμε δηλαδή σε ένα lockdown για να καταλάβουμε το μέγεθος του κινδύνου; Μένουμε στο σπίτι μας για να είμαστε ασφαλείς για τους εαυτούς μας και για τους γύρω μας. Σας θερμοπαρακαλώ…», τόνισε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση