HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Η πανδημία πιέζει το σύστημα υγείας

Γερμανία: Η πανδημία πιέζει το σύστημα υγείας

«Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάσταση των νοσοκομείων στη Γερμανία είναι «εξαιρετικά δύσκολη» εξαιτίας των κρουσμάτων της Covid-19, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 9.487, επί συνόλου 1.775.513, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου the Robert Koch (RKI).

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ακριβής αποτύπωση της κατάστασης της επιδημίας, καθώς η καταγραφή των κρουσμάτων στη Γερμανία είναι ατελής λόγω των διακοπών.

Προς παράταση του lockdown οδεύει η Γερμανία

Την ίδια ώρα, την παράταση του lockdown έως τις αρχές Φεβρουαρίου στη Γερμανία ζήτησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ενώ δεν αποκλείει και άλλη παράταση.

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι ‘αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση