HomeHL-WorldΚορωνοϊός: Στα ύψη ξανά τα κρούσματα στην Αργεντινή

Κορωνοϊός: Στα ύψη ξανά τα κρούσματα στην Αργεντινή

Ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους νέους να τηρούν τα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες εξέφρασε χθες Κυριακή ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα και προέτρεψε τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

«Το εμβόλιο θα μας δώσει, καθώς θα περνούν οι μήνες, ανοσία, όμως στο μεταξύ δεν μπορούμε να παίζουμε με τη φωτιά, ο ιός κυκλοφορεί», υπογράμμισε ο Φερνάντες στο πρακτορείο ειδήσεων TELAM, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είναι απαραίτητο να έχουν όλοι συναίσθηση της «ατομικής τους ευθύνης», σημείωσε ο κεντροαριστερός πρόεδρος. «Ο κόσμος δεν προσέχει· κι αυτοί που αψηφούν τα μέτρα περισσότερο είναι οι νέοι μας».

«Το ξέρω πως για πολλούς το να πηγαίνεις να χορέψεις είναι ωραίο, το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι ωραίο — όλα ωραία είναι, εκτός αν κυκλοφορεί ένας φονικός ιός. Θέλω να απευθύνω στους πάντες έκκληση να σκεφτούν· η πανδημία δεν έχει τελειώσει», επέμεινε ο Φερνάντες.

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα στην Αργεντινή
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.884 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 107 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 43.482 νεκρούς επί συνόλου 1.640.718 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 144.276, ενώ 3.433 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση