HomeHL-SportsΜε ανατροπή ο Παναιτωλικός 2-1 τον ΟΦΗ

Με ανατροπή ο Παναιτωλικός 2-1 τον ΟΦΗ

Οι Αγρινιώτες μέσα σε τρία λεπτά κατάφεραν να πάρει τη νίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα του Αγρινίου μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς ανατρέποντας το εισβάρος τους σκορ μέσα σε τρία λεπτα.

Μάλιστα εκτός από τα δύο γκολ είχε κι ένα χαμένο πέναλτι στο 65’ με τον Μάζουρεκ, το οποίο απέκρουσε ο Σωτηρίου.

Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο αλλά και στο πρωτάθλημα, καθώς στις 7 Δεκεμβρίου είχε νικήσει τη ΑΕΛ με 2-1.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι πρόσεξαν πρωτίστως τις άμυνες τους στο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, να ξεκινούν με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά σταδιακά οι γηπεδούχοι να ισορροπούν, σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω αυξημένης βροχόπτωσης.

Η πιο καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ, όταν στο 10’, μετά από μία ωραία αντεπίθεση των Κρητικών, ο Κοροβέσης έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, από τα αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κνετ.

Μέχρι το τέλος του ημίχρονου, δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους παίκτες να μην καταφέρνουν να κάνουν αξιόλογο.

Ο Παναιτωλικός είχε μπει πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική ευκαιρία για γκολ.

Όμως, στο 55’, ο ΟΦΗ κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, με τον Ουές να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, και την μπάλα να φτάνει στον Στάρτζεον, ο οποίος έστρωσε στον Στάικο και εκείνος από κοντά πλάσαρε εύστοχα τον Κνετ για το 1-0 των Κρητικών.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σελίμοβιτς έκοψε με τάκλιν τον Αριγίμπι και παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, πέρασαν κάποια λεπτά μέχρι να σταματήσει το παιχνίδι και ο διαιτητής Παπαδόπουλος να πάει δει τη φάση στο VAR.

Έν τέλει έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μάζουρεκ στο 65’ βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου. Όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έπεσε σωστά και γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Σίμου, κυριάρχησε στο γήπεδο και έψαξε το δεύτερο γκολ, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δέλλας.

Στο 80’, μάλιστα, άγγιξε το γκολ, όταν ο Στάικος εκτέλεση το φάουλ από τα δεξιά και ο Στάρτζεον δεν βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι και αυτή πέρασε λίγο άουτ.

Ενώ η εξέλιξη του αγώνα έδειχνε πως ο ΟΦΗ θα έφευγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο, τα «καναρίνια» πέτυχαν μια απροσδόκητη ανατροπή.

Συγκεκριμένα, στο 83’ ο Μανθάτης με μία σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στο 85’ ο Λιάβας μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζανακάκη και την κεφαλιά-πάσα του Ματσόλα, βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά σκόραρε για το 2-1.

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας), Κόλλια (Ήπειρος), 4oς ήταν ο Περράκης (Αθηνών) και VAR ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Βούρος 33’, Κοροβέσης 67’, Λιάβας 72’, Μεγιάδο 85’, Τσιγγάρας 88’

Κόκκινη: Nέιρα 90+4’

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (78’ Τζανακάκης), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Ταχάρ, Τσιγγάρας, Μάζουρεκ (71’ Ματσόλα), Αριγίμππι (88’ Αρσούρα), Ντίας, Βέργος (71’ Μανθάτης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (68’ Λυμπεράκης), Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος (90+2’ Γκαργκαλατζίδης), Στάικος (90+2’ Τσιλιαννίδης), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον- Σαρδινέρο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση