HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: 57.725 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 445 θάνατοι

Βρετανία: 57.725 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 445 θάνατοι

Νεότερη ενημέρωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βρετανία ανακοίνωσε επιπλέον 57.725 κρούσματα Covid-19 σήμερα, καταγράφοντας για τέταρτη συναπτή ημέρα πάνω από 50.000 μολύνσεις, και 445 νέους θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Χθες, η χώρα είχε καταγράψει 53.285 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 613 θανάτους.

Βρετανία: «Δεν συστήνουμε ανάμειξη εμβολίων» ξεκαθάρισε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας

Σημειώνεται ότι σήμερα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας ξεκαθάρισε ότι δεν συνιστάται η ανάμειξη εμβολίων κορωνοϊού.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η διανομή του εμβολίου Oxford/AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα, η δεύτερη κυκλοφορία μετά την έναρξη του εμβολίου Pfizer/BioNTech τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι και στα δύο εμβόλια απαιτούνται δύο δόσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε εκδώσει προηγουμένως οδηγίες για τους γιατρούς του NHS, λέγοντας ότι εάν ένα άτομο που έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό επιστρέφει για τη δεύτερη δόση αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο το ίδιο εμβόλιο ή δεν γνωρίζει ποιο ήταν το εμβόλιο που του είχε γίνει, τότε είναι «λογικό» να του προσφέρουν μια δόση άλλου εμβολίου. «Αυτή η επιλογή προτιμάται εάν το άτομο είναι πιθανό να έχει άμεσο υψηλό κίνδυνο ή θεωρείται απίθανο να έρθει ξανά», προσθέτει η καθοδήγηση.

Αφού τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τους κινδύνους, η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής των εμβολιασμών στο PHE, δήλωσε στο Sky News ότι η ανάμειξη δεν συνιστάται και πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε «σπάνιες περιπτώσεις».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση