HomePost ItΜαμουλάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει κάθε έλεγχο σε πανδημία και οικονομία

Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει κάθε έλεγχο σε πανδημία και οικονομία

Με έλλειμμα 14 δισ και νέο lockdown υποδεχτήκαμε το ‘21

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ανακοίνωση του νέου lockdown από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα τελευταία οικονομικά δεδομένα στο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει μια καταστροφική τακτική χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό, χωρίς καν τη στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των Υπουργών της, με αποτέλεσμα στις 8 π.μ. να καλλιεργούνται ελπίδες ανοίγματος της αγοράς και στις 11 π.μ. να ανακοινώνεται ένα νέο καθολικό lockdown. Παράλληλα, έχοντας αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς ενίσχυση και αγνοώντας τις εκκλήσεις για δωρεάν μαζικά τεστ και έλεγχο στα μέτρα ασφαλείας των εργασιακών χώρων, ανακοινώνει άνοιγμα των σχολείων χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη των ειδικών. Η κοινωνία, όμως, δεν είναι διακόπτης που λειτουργεί με το «άνοιξε – κλείσε». Οι πολίτες δεν είναι πειραματόζωα των ανέμελων κυβερνητικών χειρισμών. Απαιτείται σοβαρό σχέδιο και συγκροτημένες ενέργειες για να βγούμε από τη δύνη της πανδημίας. Για να προστατευτούν οι ζωές των πολιτών, το υπέρτατο αγαθό. Για να λειτουργήσει η οικονομία μας, η οποία – όπως καταγράφεται στο δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού του Νοεμβρίου 2020 – έχει πρωτογενές έλλειμμα ύψους 13,747 δισ. ευρώ και έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 18,252 δισ. ευρώ. Για να τιθασευτεί η ανεργία και να αποφύγουμε το τσουνάμι των λουκέτων στις μικρές επιχειρήσεις.

Η απόφαση για το νέο lockdown, επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο την αναγκαιότητα δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όπως ζητάει μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρύβεται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση