HomeHL-WorldΡώμη: «Σφαγή» πτηνών από τα πυροτεχνήματα – Γέμισαν νεκρά πουλιά οι δρόμοι

Ρώμη: «Σφαγή» πτηνών από τα πυροτεχνήματα – Γέμισαν νεκρά πουλιά οι δρόμοι

Ο λόγος του θανάτου των πτηνών δεν είναι σαφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες πουλιά πέθαναν στη Ρώμη κατά την αλλαγή του χρόνου, λόγω των δεκάδων πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό της αιώνιας πόλης, προκαλώντας παράλληλα ισχυρούς κρότους.

Οργανώσεις προστασίας των ζώων έκαναν λόγο για πραγματική σφαγή, ενώ εικόνες από τους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας κατέγραψαν δεκάδες νεκρά πουλιά να κείτονται στο έδαφος.

Ο λόγος του θανάτου των πτηνών δεν είναι σαφής, όμως ο Διεθνής Οργανισμός Προστασίας των Ζώων ανέφερε ότι συνδέεται με τον ισχυρό κρότο των πυροτεχνημάτων, ειδικά σε περιοχές της πόλης όπου φωλιάζουν πολλά πουλιά.

«Μπορεί να ειπωθεί ότι πέθαναν από φόβο. Μπορεί, πετώντας, να αρχίσουν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο ή πάνω στα παράθυρα και τους στύλους του ηλεκτρισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι κι εμείς πεθαίνουμε από καρδιακή προσβολή», ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Κάθε χρόνο, τα πυροτεχνήματα προκαλούν αναστάτωση και τραυματισμούς τόσο σε αδέσποτα όσο και σε δεσποζόμενα ζώα, πρόσθεσε. Στη Ρώμη μάλιστα έχει απαγορευθεί η εκτόξευση πυροτεχνημάτων από ιδιώτες, μέτρο που αγνοήθηκε από τους κατοίκους της πόλης.

Ο ιταλικός κλάδος της οργάνωσης ζητά την απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων σε ιδιώτες, κρίνοντάς τα επικίνδυνα για τα ζώα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση