HomeΚΟΣΜΟΣΑπίστευτες εικόνες: Τον βρήκαν γατζωμένο σε φάρο στη μέση του πουθενά

Απίστευτες εικόνες: Τον βρήκαν γατζωμένο σε φάρο στη μέση του πουθενά

Επεσε από το σκάφος του στον ωκεανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ώρες αγωνίας έζησε ένας άνδρας στην Αυστραλία, που έπεσε από το σκάφος του ανοιχτά του Κουίνσλαντ, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι έναν φάρο και να γαντζωθεί πάνω του.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ντέιβιντ Σίμπσον, από τη στιγμή που βρέθηκε το μήκους 13 μέτρων γιοτ του να έχει προσαράξει γύρω στις 04:00 τα χαράματα τοπική ώρα.


Η μηχανή του γιοτ δούλευε ακόμη, ενώ βρέθηκαν πάνω του ένας σκύλος κι ένα κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ξεκινήσουν έρευνα από αέρος και θαλάσσης στη γύρω περιοχή. Έμπειρος ναυτικός ο 64χρονος σκίπερ, είπε μετά την περιπέτειά του, στο αυστραλιανό δίκτυο Channel Nine ότι ένα ισχυρό κύμα τον πέταξε απ’ το σκάφος του την ώρα που προσπαθούσε να δέσει σφικτά την σωσίβια λέμβο για να μην την παρασύρει η θάλασσα.


30 άτομα μετείχαν συνολικά στην έρευνα μέχρι που βρήκαν λίγες ώρες αργότερα τον ναυαγό γαντζωμένο σ’ έναν φάρο καταμεσής του ωκεανού, όπου είχε φθάσει κολυμπώντας μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων. Ο 64χρονος κάλυπτε με τα χέρια του τον φάρο σε μια προσπάθεια να εκπέμψει σήμα SOS σε παραπλέοντα σκάφη. Ένα φορτηγό πλοίο εντόπισε το σήμα και ειδοποίησε τις Αρχές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση