HomeHL-WorldΒόρεια Μακεδονία: Σύλληψη μελών του ISIS

Βόρεια Μακεδονία: Σύλληψη μελών του ISIS

Ετοίμαζαν επίθεση, είχαν στρατιωτικό εξοπλισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οκτώ άτομα ηλικίας ηλικίας 21 έως 32 ετών, που είναι ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Βόρεια Μακεδονία, συνέλαβαν οι Αρχές της χώρας. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας από τους 8 συλληφθέντες είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS στη Συρία.

Οι συλλήψεις έγιναν με την υποψία «δημιουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης βασισμένης στην ιδεολογία του ISIS με σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών και την καταστροφή δημόσιων κτιρίων με την πρόθεση δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας και φόβου μεταξύ των πολιτών».

Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν κάνει πολλές προετοιμασίες, να είχαν οικονομικά μέσα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και να είχαν φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν κάνει και δοκιμαστικά ενεργοποίησής τους. Οι δοκιμές που πραγματοποιήσαν ήταν αυτές που τους πρόδωσαν.

Επικοινωνούσαν με την εφαρμογή WhatsApp σχετικά με τη μεταφορά των όπλων, την κατασκευή γιλέκων με εκρηκτικά, ενώ συζητούσαν για τα οικονομικά και τα όπλα, που ήταν κρυμμένα σε δρόμου του χωριού Κουμάνοβο, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν οι ίδιοι που είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο όταν είχαν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή με πυρομαχικά και εκρηκτικά.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση