HomeHL-EconomyΕπίδομα θέρμανσης 2020: Πώς θα κάνετε την αίτησή σας – Αναλυτικός οδηγός

Επίδομα θέρμανσης 2020: Πώς θα κάνετε την αίτησή σας – Αναλυτικός οδηγός

Πώς μοιράζονται τα 80-650 ευρώ που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του επιδόματος θέρμανσης με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να κάνουν αιτήσεις στο myΘέρμανση.

Η εφαρμογή υποβολής/διαχείρισης αιτήσεων έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Το επίδομα εφέτος, δεν θα δοθεί μόνο σε νέους δικαιούχους που πριν αποκλείονταν (πχ όσοι ζεσταίνονται με φυσικό αέριο ή αγοράζουν μπουκάλες υγραερίου) αλλά θα υπάρχει τεράστια ποικιλομορφία στα ποσά που λαμβάνουν τα νοικοκυριά. Το μυστικό κρύβεται στις «βαθμοημέρες». Αντί δηλαδή να μοιραστεί το επίδομα με βάση 4 γεωγραφικές ζώνες (πχ 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ στη Β, 110 ευρώ στη Γ όπου ανήκει και η Αθήνα ή 80 στη Δ όπως Κρήτη και τα νησιά), το νέο σύστημα δίνει άλλο ποσό ακόμα και μέσα στον ίδιο νομό, γιατί μετράει πόσο «κρυώνουν» πάνω από 13.500 περιοχές της χώρας.

Διαβάστε τη διαδικασία της αίτησης ΕΔΩ

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «εκδήλωση ενδιαφέροντος», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «τα παραστατικά μου», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.

p1 p2 p3 p4

Προθεσμίες

-Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι 11/1/2021

-Υποβολή στοιχείων παραστατικών έως 11/1/2021 για αγορές λοιπών καυσίμων θέρμανσης εκτός του πετρελαίου, που τιμολογήθηκαν από 1/10/2020 μέχρι 31/12/2020
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση