HomeCity GuideΟ Νίκος Γιγουρτάκης διαβάζει Φώτης Κόντογλου

Ο Νίκος Γιγουρτάκης διαβάζει Φώτης Κόντογλου

Στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Γιγουρτάκης σε ανάγνωση Φώτη Κόντογλου έρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

Τα κείμενα του στοχαστή, φιλόσοφου και ζωγράφου, Φώτη Κόντογλου, με τις ισχυρές ρίζες στην παράδοση, με την ποιητική γραφή, είναι γνωστά μόνον στους ολίγους, στους μύστες ας πούμε της πολύπλευρης τέχνης του. Και όμως! Τα έργα του, είτε κείμενα, είτε ζωγραφιές, αξίζουν πολύ περισσότερα.

Ο ιστορικός και διευθυντής του Χριστιανικού Μουσείου Αγίας Αικατερίνης, Νίκος Γιγουρτάκης, ουσιαστικός γνώστης του αντικειμένου, με την ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το έργο του Κόντογλου «Αδάμαστες Ψυχές», θα μας κάνει κοινωνούς, όχι μόνον του συγκεκριμένου έργου, αλλά μέσα απ’ αυτό και της  πολύπλευρης σημαντικής αυτής προσωπικότητας.

Συντελεστές: Νίκος Γιγουρτάκης (Ιστορικός)

Οργάνωση παραγωγής, βίντεο, μοντάζ: Γιώργης Πακιουφάκης

Την On line πρεμιέρα μπορείτε να την παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 21:15, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kleB8YIVc3k

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»  του Δήμου Ηρακλείου και μετά την πρεμιέρα θα παραμείνει διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν ελληνική».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση