HomeΚΟΣΜΟΣΒραζιλία: Μεταξύ 50% και 90% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου CoronaVac για τον κορωνοϊό

Βραζιλία: Μεταξύ 50% και 90% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου CoronaVac για τον κορωνοϊό

Τι ανακοίνωσε η πολιτειακή αρχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εμβόλιο CoronaVac κατά της πανδημίας κορωνοϊού, που αναπτύχθηκε από την κινεζική Sinovac Biotech Ltd, εμφάνισε αποτελεσματικότητα μεταξύ 50% και 90% σε δοκιμές που έγιναν στη Βραζιλία.

Το αποτέλεσμα της πανδημίας ανακοίνωσε ο πολιτειακός υπουργός Υγείας του Σάο Πάολο, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν την Τετάρτη σχετικά με την αποτυχία της διάθεσης στοιχείων για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Αποτελεσματικό πέραν του 50% το κινεζικό εμβόλιο

Τα αποτελέσματα των δοκιμών στη Βραζιλία γίνονται γνωστά αποκλειστικά από το κέντρο βιοϊατρικής έρευνας του ινστιτούτου (Butantan Institute), το οποίο έχει συμφωνήσει με τη Sinovac για την παραγωγή του εμβολίου, σύμφωνα με τον πολιτειακό υπουργό Υγείας, Ζαν Γκοριντστέιν.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 50%, ποσοστό που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή Υγείας της Βραζιλίας, και αποτελεσματικότητα μικρότερη του 90% δήλωσε ο Γκοριντστέιν στη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο CBN, χθες το βράδυ.

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων του κινεζικού εμβολίου

Μετά από αίτημα της Sinovac, το υπουργείο Υγείας του Σάο Πάολο δεν έλαβε τα συνολικά αποτελέσματα των δοκιμών της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας, όπως είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα εξετάσει τα στοιχεία των δοκιμών, πριν ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση