HomeHL1-CultureΗ πρώτη συναυλία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Η πρώτη συναυλία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Μουσικοί και ερμηνευτές με φόρμες και προστατευτικά κράνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα τραγουδιστές και ένας βιολοντσελίστας βρέθηκαν στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων με κράνη προστασίας για μια ξεχωριστή χορωδία εν όψει Χριστουγέννων.

Για πρώτη φορά από την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε την κατάρρευση μέρους της οροφής του ναού στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2019, μια συναυλία πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων.

Καθώς πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες στον ναό, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί τραγούδησαν φορώντας μπλε φόρμες εργασίας και προστατευτικά κράνη.

Επιπλέον, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο όμως και εξαιτίας της πανδημία, η συναυλία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού. Είναι ενδεικτικό πως τα περσινά Χριστούγεννα ήταν η πρώτη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων από το 1803.


 «Μια συγκινητική στιγμή» η συναυλία στην Παναγία των Παρισίων

Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα και μεταδόθηκε τηλεοπτικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων. Οι τραγουδιστές ερμήνευσαν έργα του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και πιο ανάλαφρα τραγούδια όπως το κομμάτι «Jingle Bells». «Ήταν πολύ συγκινητικό», δήλωσε ο βιολοντσελίστας Γκοτιέ Καπουσόν που συνόδευε τους ερμηνευτές.


Βίντεο: Η συναυλία στο εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων

«Ήταν η πρώτη φορά που επιστρέφαμε όλοι στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων από την πυρκαγιά, ήταν μια στιγμή φορτισμένη συναισθηματικά» πρόσθεσε ο ίδιος ο μουσικός στο γαλλικό δίκτυο FranceInfo.


Στις 15 Απριλίου του 2019, πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κάποιο καλώδιο στην ξύλινη οροφή του ναού προκάλεσε σημαντικές φθορές στην Παναγία των Παρισίων, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση την κατάρρευση της οροφής, την οποία φιλοτέχνησε ο Ευγένιος Βιολέτ-λε-Ντουκ τον 19ο αιώνα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση