HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες υιοθεσίες εγκαταλελειμμένων ζώων

Δεκάδες υιοθεσίες εγκαταλελειμμένων ζώων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ενα φιλόξενο σπίτι, χάρη στην “καλοσύνη των ξένων” έχουν βρει το τελευταίο διάστημα δεκάδες αδέσποτα εγκαταλελειμμένα ζώα που περιθάλπουν οι εθελοντές φιλοζωικών Οργανώσεων στα Χανιά και στη συνέχεια υιοθετούνται από φιλόζωους.

Ετσι τα δεκάδες περιστατικά εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων που αναλαμβάνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις όπως η “Προστασία των Ζώων”, η “Μικρή Κιβωτός του Νώε”, η Λίντα Λούκας κ.ά. έχουν αίσιο τέλος, όπως φαίνεται από τις παρακάτω ιστορίες που μας έστειλαν οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων.

Οι ίδιοι τονίζουν πως «από τις αρχές Απριλίου, όλοι οι εθελοντές φιλόζωοι ζουν ένα “δράμα” συλλέγοντας κουτάβια από παντού, σκορπισμένα στα πάρκα, σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, σε παραλίες και στις Εθνικές οδούς. Ωστόσο, οι καλές υιοθεσίες, έχουν περιοριστεί τα τελευταία χρόνια και ο κύκλος των γνωστών -υποψηφίων κηδεμόνων- έχει στενέψει. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και το σημαντικότερο χώρος φιλοξενίας, ώστε να έχουμε τον χρόνο να βρούμε υπεύθυνους κηδεμόνες και τα ζωάκια να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια για να συνεχίσουν να ζουν ευτυχισμένα. Κάθε ζωάκι που υιοθετείται αποτελεί μία ηθική ικανοποίηση για τους εθελοντές και κάθε νέο που μαθαίνουμε, αφού συνεχίζουμε να έχουμε επαφή με την οικογένεια μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Η “ΣΑΜΠΑ”

«Πριν από έναν μήνα περίπου, ένα ζευγάρι Πολωνών βρήκαν μία κουταβίτσα στην Εθνική οδό στο ύψος του Πλατανιά. Παρόλο που ήταν γεμάτη ψύλλους, τη μάζεψαν και μας πήραν τηλέφωνο. Τι να τους πούμε; Οτι υπάρχουν κουτάβια παντού; Να την παρατήσουν εκεί που τη βρήκαν; Οτι αδυνατούμε να φιλοξενήσουμε άλλο ένα κουτάβι στα σπίτια μας; Στον δρόμο μας βρέθηκε ο Κωνσταντίνος, ένας νεαρός φοιτητής που είχε αποφασίσει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Είχαμε κάνει όλες τις σχετικές συζητήσεις περί υπευθυνότητας υιοθεσίας ενός ζώου, ξέραμε ότι είναι κατάλληλος ανάδοχος. Η μικρή βαφτίστηκε Saba και περνά τέλεια με τον Κωνσταντίνο».

Ο “ADAM”

«Κάποιο πρωί ο Αδάμ πήγε στο χωράφι του, κοντά στις φυλακές της Αγιάς, να μαζέψει πορτοκάλια και τον περίμενε μία έκπληξη. Τέσσερα κουταβάκια πήγαιναν πέρα δώθε στο χωράφι και μόλις τον είδαν τον πλησίασαν αμέσως. Παρόλο που ήδη έχει τρία σκυλάκια, δέχτηκε να τα φιλοξενήσει. Ο… αρχηγός της παρέας και καπετάν “φασαρίας” ήταν η αδυναμία του Αδάμ. Τιμής ένεκεν, τον βαφτίσαμε ΑDAM. Τα αδερφάκια του υιοθετήθηκαν πρώτα. Ο ΑDAM υιοθετήθηκε από μία εξαιρετική οικογένεια που έχει ακόμη ένα θηλυκό σκυλάκι και έχει πάλι σύμμαχο για τις τρέλες και τις σκανταλιές του. Ετσι ο Αδάμ βρήκε την Εύα του και την απόλυτη ευτυχία».

Η “SUNNY”

«Τον Απρίλιο, μία κυρία στη Ν. Χώρα είχε βρει μια κουταβίτσα, την οποία συμπάθησε πολύ αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει. Η Δήμητρα πήγε και την φωτογράφισε για να την προωθήσουμε για φιλοξενία και υιοθεσία. Η Χρύσα την φιλοξένησε ένα βράδυ, μετά την ανέλαβε η Κλειώ. Επειτα συγκατοίκησε για λίγο σε ένα… δικηγορικό γραφείο με μία πιτμπουλίτσα από το Γεράνι και αφού “ενημερώθηκε” για τα… δικαιώματά της, την πήρε η Ιουλία. Ολα αυτά για να είναι ασφαλής μέχρι να πάει στο καινούργιο της σπίτι, στη Ruby, η οποία όπως φαίνεται στη σχετική φωτό (3) άρχισε κιόλας να την κακομαθαίνει!

Ο “AΡΚΤΟΥΡΟΣ” ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ… ΣΤΕΛΛΑ

«Οταν μας ειδοποίησαν για το τραυματισμένο κουταβάκι των Αγίων Αποστόλων και πήγαμε και το πήραμε, αυθόρμητα τον βαφτίσαμε Αρκτούρο, χωρίς να ελέγξουμε το φύλο του. Ηταν μια μικρή χνουδωτή μπαλίτσα όπως τα νεογέννητα αρκουδάκια. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι ο Αρκτούρος τελικά ήταν… Αρκτούρα! Η σκυλίτσα υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Γερμανών που είδαν τη φωτογραφία της και ενθουσιάστηκαν. Η Στέλλα -πλέον- εκπαιδεύεται και είναι ένα σκυλί για διαβητικούς. Στην τελευταία επικοινωνία μας, μας έγραψαν: “Το παιδί μας -που είναι 8 χρονών- τα πάει εξαιρετικά καλά μαζί της, γιατί είναι πολύ φιλικό σκυλί”».

 

Ελένη Φουντουλάκη

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση