HomeHL-9Κορωνοϊός: Χαραμάδα αισιοδοξίας-Στο «πορτοκαλί» η μισή Ελλάδα

Κορωνοϊός: Χαραμάδα αισιοδοξίας-Στο «πορτοκαλί» η μισή Ελλάδα

Ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από 4%, ενώ ο συντελεστής μεταδοτικότητας έχει διαμορφωθεί κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά από 55 μέρες lockdown.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλια, Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

ecdc_hartis-1

Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από 4%, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο συντελεστής μεταδοτικότητας έχει διαμορφωθεί κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση