HomeHL-9Σύψας: Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους

Σύψας: Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους

Σύψας: Στις 4-5 Ιανουαρίου θα αποφασίσουμε για τα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα φαινόμενα συνωστισμού που επικρατούν στους δρόμους.

Μιλώντας στο Mega, ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι χθεσινές εικόνες στους δρόμους είναι ιδιαίτερα προβληματικές καθώς θυμίζουν αντίστοιχες συμπεριφορές που στο Λονδίνο είχαν οδηγήσει σε σκληρό lockdown.

Αναφορικά με το εορταστικό τραπέζι, ο κ. Σύψας έκανε έκκληση να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που ζούμε στο ίδιο σπίτι. «Το πιο σωστό για να μην έχουμε διασπορά είναι να περάσουμε τις γιορτές με τους ανθρώπους που μένουμε στο ίδιο σπίτι. Μην μπλέκουμε με αριθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «είναι σημαντικό να αυτοσυγκρατηθούμε λίγο αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο. Είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό να πάει χαμένη».

Σύψας: Στις 4-5 Ιανουαρίου θα αποφασίσουμε για τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την ημερομηνία και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια απόφαση, η οποία θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα λίγες μέρες πριν. «Θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό. Προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

«Καταγράφεται κάθε παρενέργεια του εμβολίου»

Τέλος με φόντο την πρεμιέρα των εμβολιασμών για την Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου ο κ. Σύψας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Κάθε παρενέργεια του εμβολίου καταγράφεται» δήλωσε ο κ. Σύψας αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως σταδιακά το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και πολύ πιο ασφαλές από όλα όσα έχουμε κάνει στην παιδική μας ηλικία. Είναι η μόνη διέξοδος, ένα θείο δώρο που θα μας βγάλει από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση