HomeΚΡΗΤΗΤηλεδιάσκεψη Μπελαδάκη με τους διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Τηλεδιάσκεψη Μπελαδάκη με τους διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μπελαδάκη με τους 341 Διευθυντές και Προϊσταμένους των Σχολικών Μονάδων του νομού Ηρακλείου, την Παρασκευή 18/12/2020.

Ο Διευθυντής, κ. Μπελαδάκης, σε συνεργασία με τα στελέχη της Υπηρεσίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, για τις ενέργειες και τις δράσεις που έχει αναλάβει και ολοκληρώσει έως σήμερα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου. Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο άμεσης συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις σχολικές μονάδες για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τον προγραμματισμό μελλοντικών ενεργειών που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

131911422_321602422261522_3369889433584900265_n

Στην τηλεδιάσκεψη απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των Διευθυντών και Προϊσταμένων στο πλαίσιο της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας και στον τρόπο που υλοποιείται η τηλεκπαίδευση στον νομό Ηρακλείου.

Ο κ. Μπελαδάκης, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους Διευθυντές για τις ενέργειες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί από την Υπηρεσία καθώς και για όλα τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, επισήμανε την υλοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και την επικείμενη μεταστέγαση νηπίων – προνηπίων το προσεχές διάστημα στα νέα διδακτήρια. Επίσης, αναφέρθηκε στο σύνολο των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Αναλυτικότερα, από την αρχή της φετινής χρονιάς  έχουν προσληφθεί 1600 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής αγωγής του νομού μας καθώς και την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν λόγω αδειών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά και επισημάνθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η Δ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, οποία θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα με το άνοιγμα των σχολείων.

131658985_214717586785910_2895889008853040835_n

Στη συνέχεια, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Υπηρεσίας για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν ως προς την επικαιροποίηση στοιχείων του προσωπικού τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Myschool, τη σωστή καταγραφή και διαχείριση των εγγράφων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πρέπει να διαβάζονται στο ΥΠΑΙΘ καθώς και θέματα που άπτονται των διοικητικών λειτουργιών του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών του κ. Μπελαδάκη για Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά με υγεία για όλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση