HomeHL-9Νέα αναβολή στη δίκη για την δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη

Νέα αναβολή στη δίκη για την δολοφονία του Μανόλη Στρατάκη

Εξαιτίας... κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα αναβολή έλαβε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανώλη Στρατάκη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2017.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, ήταν προγραμματισμένη στο Εφετείο Χανίων για σήμερα ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή καθώς και στις 15 Οκτωβρίου δεν έγινε η δίκη εξαιτίας του ότι απουσίαζε ο βασικός μάρτυρας.

Μαλιστα, οι συγγενείς του θύματος είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αναβολή.

Στο εδώλιο αναμένεται να ένας 54χρονος κτηνοτρόφος καθώς και ο 22χρονος γιος του που κατηγορούνται για την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στον 22χρονο πρωτόδικα το δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας επιβλήθηκε στον νεαρό κτηνοτρόφο κάθειρξη 37 ετών κατά συγχώνευση, γεγονός που σημαίνει ότι θα εκτίσει τελικά 25 χρόνια.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον 54χρονο πατέρα του με την ποινή του να διαμορφώνεται επίσης στα 25 χρόνια.

Το χρονικό

Το φονικό είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαίων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι κτηματικές διαφορές φόρτισαν τη συνάντηση των τριών ανδρών τη μοιραία ημέρα και πολύ γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς, στη διάρκεια του οποίου πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον του 23χρονου. Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο αιμόφυρτος Μανόλης Στρατάκης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί είχαν κρίνει πως ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ωστόσο ο οργανισμός του νεαρού κτηνοτρόφου δεν άντεξε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση