HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρούτσης: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Βρούτσης: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,8 και τους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 160.000 κύριες συντάξεις που όπως τόνισε «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99% επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορωνοϊού».

Ανέφερε δε πως «θα έχουμε τελειώσει στο τέλος του 2021» δεσμευόμενος ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν παρέλειψε δε να χαρακτηρίσει την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το θέμα ως «άθλο» σημειώνοντας ότι είναι μία παθογένεια του συστήματος που διαρκεί περισσότερα από 50 χρόνια.

Επανέλαβε πάντως για τις συντάξεις χηρείας ότι «τις αυξήσαμε από το 50% στο 70%» προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα. Ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως το 2020 απονεμήθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες από ό,τι το 2019. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. «Ακόμη κι αν κάναμε 200 ή 300 προσλήψεις, το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο αφού απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί κάποιος στην διαδικασία απονομής μιας σύνταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας διεμήνυσε ότι «όσο και αν κρατήσει η κρίση εμείς θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνει κανένας ακάλυπτος».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση