HomeCity Guide «Ο ξένος»: Το αστυνομικό διήγημα σε μορφή ραδιοφωνικού θεάτρου

 «Ο ξένος»: Το αστυνομικό διήγημα σε μορφή ραδιοφωνικού θεάτρου

Στο πλαίσιο των «Radio Plays» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο ξένος» της πρωτοπόρου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, Αθηνάς Κακούρη, είναι το δεύτερο αστυνομικό διήγημα που θα ακούσουμε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 17:00. στα «Radio Plays» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Μαγκανάρη  ενώ το έργο συμπληρώνουν μοναδικά πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Τσάκα.

Το διήγημα «Ο ξένος» συμπεριλαμβάνεται στον πρώτο τόμο της σειράς «Ελληνικά Εγκλήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Πρωταγωνιστής είναι ένας παλιός, αγαπημένος ήρωας της Κακούρη, ο Αστυνόμος Γεράκης. Ο Γεράκης καλείται να διαλευκάνει το θάνατο ενός μετανάστη, του Νίκου, που βρίσκεται νεκρός κάτω από έναν υδατόπυργο σε ένα αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας. Δίπλα του, ένα τσαλακωμένο χαρτί με μία προειδοποίηση. Από την πρώτη στιγμή ο Αστυνόμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ερώτημα αν ο Νίκος δολοφονήθηκε ή αν η πτώση του ήταν ατύχημα. Θα είχε κάποιος να ωφεληθεί από τον θάνατό του; Μήπως ήταν μπλεγμένος σε κάποια συμμορία μεταναστών; Τι στοιχεία αποκαλύπτει ο υπολογιστής του; Στην έρευνά του, ο Αστυνόμος Γεράκης καλείται να αντιμετωπίσει τη δυναμική και αντιπαθή ιδιοκτήτρια του αγροκτήματος, Θεανώ Πετρομανώλη. Ενώ ο καιρός περνάει, ο Γεράκης αδυνατεί να βρει επαρκή στοιχεία για τον θάνατο του Ξένου. Όμως η Νεφέλη, η ψυχολογικά ασταθής και κατά τα φαινόμενα αναξιόπιστη, κόρη της Πετρομανώλη, επιμένει πως ο Νίκος δολοφονήθηκε και μάλιστα από τη μητέρα της. Θα καταφέρει ο Γεράκης να ανακαλύψει την αλήθεια;

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Ντάσκας, Εύη Σαουλίδου και Νίκος Ψαρράς ενώ παίζουν οι μουσικοί Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Ιάσονας Wastor (ντραμς) και Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο).

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση