HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Προβιδάκη

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Προβιδάκη

Θα συνεχιστεί σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπόθεση θανάτου με μαγκούρες του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο κάθονται ένας 38χρονος, ο 29χρονος αδερφός του κι ένας 31χρονος που κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2014 επιτέθηκαν στον 51χρονο με μαγκούρες με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Ο 38χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το άγριο έγκλημα, ενώ ο 29χρονος αδερφός του και ο 31χρονος αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό.

Την ίδια ώρα οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Μετά τις απολογίες η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως.

Το χρονικό

Ήταν βράδυ, 23 Μαρτίου 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος Κ. Προβιδάκης με συνοδηγό το γιο του σε δρόμο του Αντισκαρίου συναντήθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο οδηγός ήταν ο 38χρονος με συνεπιβάτη τον 31χρονο.

Ο δρόμος ήταν στενός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και τα δύο οχήματα. Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 38χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει, για να ζητήσει βοήθεια, όμως ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άγρια με μαγκούρες από τα δύο άτομα, καθώς και από τον 29χρονο που είχε στο μεταξύ σπεύσει στην περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση