HomeHL-SportsΆλωσε το «Αλκαζάρ» ο ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΛ

Άλωσε το «Αλκαζάρ» ο ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΛ

Με αυτογκόλ του Σπαρβ οι Κρητικοί έφυγαν με το τρίποντο (0-1) από το Αλκαζάρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ έφυγε νικητής το Σάββατο  από την έδρα της ΑΕΛ με 1-0, παίρνοντας το τέταρτο του φετινό τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα 1. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, χάρη στο αυτογκόλ του Σπαρβ στο 58’.

Οι «βυσσινί» για ένα ακόμη παιχνίδι δεν είχαν καλή εικόνα, καθώς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία των Κρητικών.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι πρόσεξαν πρωτίστως τις άμυνες τους στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να ξεκινούν με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά σταδιακά οι φιλοξενούμενοι να ισορροπούν. Ήταν περισσότερο παιχνίδι κέντρου ως επί το πλείστον, χωρίς ρυθμό και φυσικά φάσεις.

Η πιο καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ, όταν στο 25’ ο Σαρδινέρο βρέθηκε απέναντι από τον Νάγκι στη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Μέχρι το τέλος του ημίχρονου, δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους παίκτες να ταλαιπωρούν τη μπάλα και να κάνουν πολλά λάθη.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη επιθετικότητα, ο Στάικος στο 52′ σπατάλησε σημαντική ευκαιρία, με ένα σουτ από καλή θέση, το οποίο εξουδετέρωσε ο Νάγκι. Στο 58’, από εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη, ο Διαμαντής πήγε για την προβολή, αλλά ο Σπαρβ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή για το 0-1.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν φρεσκάροντας την μεσοεπιθετική τους γραμμή με δύο αλλαγές, όπως οι Τρούγιτς και Γιουνές, αλλά εν τέλει δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί καθόλη την διάρκεια του δεύτερο μέρους μπροστά από την εστία του Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να πάρει ένα σημαντικό διπλό κόντρα στην ΑΕΛ. Ένα τρίποντο που φέρνει τους Κρητικούς στην 5η θέση με 15 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, ενώ κρατάει στους 6 τους «βυσσινί» που συνεχίζουν να μην μπορούν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσίαυτης του συνδέσμου Άρτας με βοηθούς τους Κουρουμπύλια (Δυτικής Αττικής), Καλαμπόκη (Αιτ/νιας). 4ος ήταν ο Αγγελάκης (Μακεδονίας), και VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 66’ Μπαλογιάννης, 76’ Γλυνός, 77’ Μιλοσάβλιεβιτς, 87’ Πλατέλλας, 90’ Σωτηρίου, 90+2’ Σπαρβ, 90+4’ Τρούγιτς

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς (80’ Ζαχαράκης), Ντουρμισάι (57’ Γιουνές), Πλατέλλας, Ζίζιτς, Πινακάς (57’ Τρούγιτς), Μπέρτος (63’ Γλυνός).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Λυμπεράκης (86’ Κοροβέσης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές, Μεγιάδο, Στάικος, Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Στάρτζεον (90+3’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση