HomeHL-9Άδεια ταξί από κόσμο- Γεμίζουν με…δέματα

Άδεια ταξί από κόσμο- Γεμίζουν με…δέματα

Κρίση στον κλάδο - Η πανδημία επηρεάζει τους επαγγλεματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίση περνάει και ο κλάδος των ταξί, με την πανδημία να φέρνει τα πάνω κάτω για τους οδηγούς ταξί οι οποίοι πλέον, προκειμένου να επιβιώσουν, αναλαμβάνουν τη διανομή δεμάτων στο Ηράκλειο ή και σε άλλες, πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες του κλάδου που προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο αναζητώντας διαφορετικούς τρόπους.

Ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται επίσης σε αδιέξοδο λόγω των περιορισμένων μετακινήσεων που έχει φέρει σε τέλμα πολλούς επαγγελματίες.

Ειναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι από τα 530 ταξί που κυκλοφορούσαν στην πόλη του Ηρακλείου, πλέον 10 με 20 βρίσκονται στο δρόμο προκειμένου να εξυπηρετούν τον κόσμο, κυρίως για μεταφορές σε νοσοκομεία και άλλες επείγουσες καταστάσεις.

Πολλοί από αυτούς λοιπόν, έχουν μετατραπεί σε μεταφορείς δεμάτων, συνδράμοντας παράλληλα και στο τεράστιο πρόβλημα που παρατηρείται τελευταία σε μεταφορικές εταιρείες.

Έχοντας υπογράψει συμβάσεις με τις μεταφορικές εταιρείες, αλλά και επιχειρήσεις μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα και πακέτα, καλύπτοντας ένα μέρος των λειτουργικών τους εξόδων.

“Ο κλάδος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα οικονομικής ανεπάρκειας και ψάχνει να δει πώς θα ζήσει. Τα χρέη συσσωρεύονται, (ο κλάδος) δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ στην ουσία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία – πέρα από τα 800 ευρώ που πήραμε ως επίδομα ειδικού σκοπού” αναφέρει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης.

Σε κεντρικές πιάτσες ταξί παρατηρεί κανείς σταθμευμένα πολλά ταξί, οι οδηγοί των οποίων περιμένουν με τις ώρες για μια κούρσα. «Περνάει ημέρα που δεν βγαίνουν ούτε τα πετρέλαια» σημείωσε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης
ταξί, στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Οι διαδρομές που γίνονται είναι σε κοντινές αποστάσεις, με ελάχιστο κέρδος για τους επαγγελματίες. Ο περιορισμός που υπάρχει και προβλέπει την παρουσία μόνο ενός ατόμου, εξοντώνει τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των επαγγελματικών οχημάτων.

Μάλιστα, προσφάτως υπήρξε περίπτωση που επιβλήθηκε ένα άδικο όπως το χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες
πρόστιμο σε ζευγάρι που χρειάστηκε να πάρει το ίδιο ταξί. Το πρόστιμο ήταν εξοντωτικό και για τους τρεις, το ζευγάρι αλλά και τον οδηγό, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν συνολικά 900 ευρώ, από 300 ευρώ έκαστος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση