HomeHL-9Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη  με ισχυρούς νοτιάδες

Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη  με ισχυρούς νοτιάδες

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός στην Κρήτη με ισχυρούς νοτιάδες. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φθάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με αφορμή το σημερινό σκηνικό του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας ποίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση